- Snakker til meg om natta

Mor slår alarm etter at sønnens babycall ble hacket.

VETTSKREMT: I flere måneder hadde sønnen til Kurin Adele begynt å plugge ut strømledningen på babymonitoren som stod på soverommet. Foto: TikTok/Kurinadele
VETTSKREMT: I flere måneder hadde sønnen til Kurin Adele begynt å plugge ut strømledningen på babymonitoren som stod på soverommet. Foto: TikTok/Kurinadele Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange foreldre ønsker å kunne følge med på de aller minste når de sover. Man bør imidlertid tenke seg om en ekstra gang om man går til innkjøp av en babymonitor som er tilkoblet Internett.

For eksempel kan det hende at fremmede begynner å snakke til barnet ditt.

Det opplevde nylig den amerikanske småbarnsmoren Kurin Adele. I en video som i skrivende stund har 5,7 millioner visninger på TikTok forteller hun om den rystende oppdagelsen hun og mannen nylig gjorde.

Sønnen dro ut kontakten

Et par måneder i forveien hadde nemlig sønnen begynt å dra ut strømledningen på kameraet, slik at det ikke kunne brukes.

Da Adele nylig ba mannen om å plugge den i igjen en kveld før sønnen skulle legge seg, brøt imidlertid imidlertid den lille gutten ut i gråt - og så kom den sjokkerende grunnen:

- Jeg vil ikke ha kameraet plugget i! Jeg vil ikke ha kameraet plugget i! Noen snakker til meg om natten og det skremmer meg. Noen vekker meg og snakker til meg, jeg er redd og jeg vil ikke at det skal være plugget i, skrek sønnen.

Deres umiddelbare reaksjon var å endre passordet til babymonitoren, som er av typen Owlet Cam. Dette merkes selges også i Norge, og er en Wi-Fi-basert babycall man bruker via en app på mobilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.