Snart betyr kapasiteten ingenting

KOMMENTAR: Lokal lagring av musikkfiler er såå 2007. Spotify for iPhone og Google Chrome OS er gode beviser på hvilken retning vi beveger oss mot.

Dette er en enkel og effektiv måte å konvertere videofiler til et format som kan spilles av på iPhone. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Dette er en enkel og effektiv måte å konvertere videofiler til et format som kan spilles av på iPhone. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kom nyheten om at den svenske musikktjenesten Spotify kommer i en egen versjon tilpasset iPhone. I praksis betyr det at så lenge du er villig til å betale en fast abonnementspris, kan du boltre deg i millioner av plateutgivelser, så mye og så ofte du vil - overalt.

Det eneste som kreves (utover en iPhone og betalingsvilje) er tilgang til Internett, noe som er i ferd med å bli en selvfølgelighet for en hver mobilbruker som følger med i tiden.

Dermed forsvinner behovet for å ha store musikksamlinger lagret lokalt. Spotify-musikken og dine personlige spillelister har du uansett tilgang til over alt, og helt uavhengig om du sitter foran PC eller på mobilen.

Så dukker selvsagt spørsmålet om kostnader knyttet til dataoverføringen opp. iPhone har, som veldig mange andre mobiltelefoner, innebygd støtte for høyhastighets Internett, enten via trådløst nettverk (WLAN) eller mobilt bredbånd (3G). Avhengig av hvilken avtale du har med operatøren, kan store dataoverføringer via sistnevnte være kostbart.

Det som imidlertid gjør Spotify-modellen spesielt interessant er at den bufrer sangene du spiller, og du har muligheten for å lage spillelister som er tilgjengelig off-line. Det betyr at dersom du streamer spillelisten som du har kalt "musikk til joggeturen" til telefonen første gang via WLAN-et hjemme, behøver den ikke koste deg en øre å spille av når du omsider får på deg joggeskoene igjen etter ferien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer