Matter:

Snart bør du se etter dette merket

En rekke teknologigiganter har blitt enige om en felles smarthjem-standard.

MATTER-LOGOEN: En rekke teknologigiganter lanserer nå den nye smarthjem-standarden Matter. Senere i år kommer de første produktene med denne logoen. Foto: Connectivity Standard Alliance
MATTER-LOGOEN: En rekke teknologigiganter lanserer nå den nye smarthjem-standarden Matter. Senere i år kommer de første produktene med denne logoen. Foto: Connectivity Standard Alliance Vis mer
Publisert

Markedet for smarthjem-produkter er på ingen måte enkelt å navigere i.

Det er mange ulike produsenter og flere ulike standarder å forholde seg til, og du er langt fra garantert at den smarte lyspæra du rasker med deg på butikken fungerer smertefritt i systemet du har hjemme fra før.

Det er typisk noe du må undersøke på forhånd.

Gigant-allianse lanserer Matter

Nå har Connectivity Standard Alliance (tidligere kjent som Zigbee Alliance) lansert sin nye standard: Matter. Den har vært jobbet med i noen år under kodenavnet Project CHIP (Connected Home over IP).

Alliansen består av en rekke teknologigiganter som partnere - vi kan i fleng nevne Apple, Google, Amazon, SmartThings (Samsung), Signify (Philips Hue), Huawei, Ikea og Assa Abloy (Yale Doorman).

Andre kjente selskaper som er deltakere i alliansen er blant annet Facebook, LG Electronics, iRobot, LIFX, Logitech, Miele, Panasonic, Osram, Bosch, Qualcomm, Siemens, Sonos, Xiaomi og flere til - i alt rundt 200 selskaper.

Signify, som lager Philips Hue-produktene, annonserer for øvrig samtidig at alle eksisterende Hue-produkter blir kompatible med den nye Matter-standarden. Dette skjer via en automatisk oppdatering av Hue Bridge senere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer