Snart: Den Store Backup-dagen

Vi er alt for dårlige på å ta backup. Er du også, sier du?

Publisert
Sist oppdatert
Flagg i kalenderen din at neste søndag skal brukes til backup.


Hvis du våknet i morgen og PCen din var stjålet - hvor mange personlige ting hadde da vært tapt?

Sannsynligvis like mange som om huset ditt hadde brent ned, for er det noe harddisken har blitt fylt med de siste åra er det personlige ting - bilder fra digitalkameraet, filmsnutter av barna, dagboknotater, favorittmusikken og e-poster fra kona.

Derfor vil vi herved introdusere Den Store Backup-dagen, og den går av stabelen neste søndag. Vi skal også holde tradisjonen ved like fremover og gjøre dette den andre søndagen hvert år.

Kjøp det som trengs

Flagg i kalenderen din at neste søndag skal brukes til backup. Da tar vi i fellesskap sikkerhetskopi av alt vi ikke har lyst til å miste. I løpet av denne uka må du derfor gjøre følgende:

1. Rydd opp på harddisken - hvis bilder, dokumenter og den slags ligger hultetibulter må du samle dem i kataloger. Til bilder liker jeg for eksempel å prefikse katalogene med dato og deretter en beskrivelse, for eksempel:

2007-04-17 Påsketur på hytta med farmor og farfar

Dokumenter vet du best selv hvordan du vil dele opp, og musikkfilene kan du få orden i ved å lese denne artikkelen. Husk også at det er lov å slette det du ikke kommer til å trenge senere.

2. Skaff deg det du trenger - bestem deg for om du har lyst til å lagre på DVD-plater, ekstern harddisk eller på en annen maskin. Dobbeltsjekk hvor mye du skal ta backup av og sørg for å ha kjøpt inn nok lagringsplass.

3. Sett av neste søndag. Beregn noen timer på en slik oppgave, selvsagt avhengig av hvor mye du skal ta backup av. Selv om kona kanskje blir litt irritert, kan du trøste henne med at hun vil bli VELDIG glad den dagen PCen tar kvelden eller huset står i brann.

Neste søndag presenterer vi de beste gratisprogrammene for å ta backup og kommer med tips til hvordan du lurest legger opp løpet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer