Internet Explorer

Snart er det slutt

Microsoft varsler dødsstøtet for Internet Explorer – nettleseren ingen bør bruke.

INTERNET EXPLORER: Microsoft varsler at IE 11 pensjoneres neste år. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
INTERNET EXPLORER: Microsoft varsler at IE 11 pensjoneres neste år. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Tidligere var det den mest brukte nettleseren på markedet – nå er Internet Explorer den mest utskjelte.

Nå varsler Microsoft at det snart er slutt for Internet Explorer, som først ble lansert for 25 år siden.

– Vi annonserer at fremtiden til Internet Explorer i Windows 10 er i Microsoft Edge. Internet Explorer 11 pensjoneres og er ikke lenger støttet etter 15. juni 2022, i enkelte versjoner av Windows 10, skriver Sean Lyndersay, program-manager for Microsoft Edge, i et innlegg på Windows Blogs.

Dermed er det snart historie for Internet Explorer, som har fått et rykte på seg for å være treg og lite kompatibel med dagens nettstandarder. IE har også vært kjent for den nettleseren man kun benytter én gang: for å laste ned Chrome.

I august i fjor annonserte Microsoft planer om å få brukere til å slutte å benytte Internet Explorer. Først ved å kutte støtten for Teams i november i fjor, mens Office-pakken, som består av blant annet Word, OneDrive og Outlook, ikke lenger vil fungere etter august i år.

Slik fjerner du IE nå

Microsoft har de seneste årene jobbet hardt for å få brukere til å avslutte bruken av Internet Explorer 11, spesielt siden inntoget til Edge i 2015, men det er flere, spesielt bedrifter, som fortsatt er avhengige av nettleseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.