Snart forbudt å laste ned musikk og film

Du får kopiere CDer selv om de er kopibeskyttet, men du er kriminell dersom du laster ned musikk og film uten opphavsmannens tillatelse.

Snart forbudt å laste ned musikk og film

Oslo (NTB-Bård Idås og André Lorentsen): Det blir fortsatt tillatt å kopiere musikk fra CD med kopisperre til MP3-spiller. Det er klart etter at kulturkomiteen i Stortinget mandag kveld la fram sin innstilling til ny åndsverklov, populært kalt MP3-loven.

- Vi vil få en mer forbrukervennlig og liberal lov i forhold til regjeringens opprinnelige forslag, sier Ulf Erik Knudsen (Frp), som er saksordfører for den nye åndsverkloven.

Ifølge Knudsen har komitéflertallet, bestående av Ap, SV, Frp og Sp, slått fast at en MP3-spiller er å anse som «relevant avspillingsutstyr» for digitale musikkfiler, også når originalen kommer fra en CD.

- Dette har vi lagt til i merknadene til innstillingen. Dermed kommer det med i forarbeidene til den endelige lovteksten, sier Knudsen.

Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsmann Trond Giske er godt fornøyd med denne delen av loven.

- Småkriminelle

- Jeg er glad for at stortingsflertallet er enige om endringer i regjeringens forslag til lov, et forslag som ville gjort mange unge uten grunn til småkriminelle, sier Giske til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.