Rykter: iPad Pro blir rammeløs og får USB-C

Snart forsvinner hjemknappen fra iPad

Apple-lansering senere denne måneden.

SIER FARVEL TIL HJEMKNAPPEN: Mye tyder på at Apple-sjef Tim Cook snart skroter hjemknappen på iPad, i hvert fall pro-modellen. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
SIER FARVEL TIL HJEMKNAPPEN: Mye tyder på at Apple-sjef Tim Cook snart skroter hjemknappen på iPad, i hvert fall pro-modellen. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da Apple lanserte nye iPhone-modeller tidligere i høst, markerte de den endelige overgangen til en hjemknapp-løs mobil. Hverken nye iPhone Xs, Xs Max eller Xr har hjemknapp.

Snart starter ferden mot en hjemknapp-løs iPad, skal vi tro den siste tids rykter.

Senere denne måneden forventes nemlig Apple å holde en produktlansering hvor de vil vise frem to nye iPad Pro-modeller, skriver 9to5Mac. Sist gang serien ble oppdatert var juni i fjor.

Rammeløs design

En av de viktigste endringene er at skjermen vil ta opp nesten hele fremsiden, og de vil komme uten hjemknapp, slik vi kjenner fra iPhone X- og Xs-serien.

I motsetning til iPhone vil ikke nye iPad Pro ha en såkalt «notch», men det vil være nok plass i rammen rundt skjermen til frontkamera og sensorer som gjør det mulig med Face ID-ansiktsopplåsning, ifølge nettstedet.

9to5Mac hevder også at det vil bli mulig å bruke Face ID i så vel landskapsmodus som portrettmodus.

KONSEPT: Slik har MySmartPrice sett for seg at nye iPad Pro kommer til å se ut basert på lekkasjer og rykter. Foto: MySmartPrice
KONSEPT: Slik har MySmartPrice sett for seg at nye iPad Pro kommer til å se ut basert på lekkasjer og rykter. Foto: MySmartPrice Vis mer

Får USB-C

En kanskje like viktig nyhet vil være at de nye iPad-ene vil ha USB-C-porter i stedet for Apples egen Lightning-kontakt.

Mange har ment dette er usannsynlig at Apple vil skrote egen teknologi, men USB-C kan overføre 4K HDR-video til en ekstern skjerm, noe nåværende iPad-modeller ikke kan, ifølge Macworld.

Bedre tilbehør?

Ifølge 9to5Mac vil Apple også lansere en ny Apple Pencil med de nye iPad-modellene. Denne vil kunne pares med nettbrettet på samme måte som AirPods, altså bare ved å holde den i nærheten.

SMART CONNECTOR: iPad Pro har en magnetisk port som kan overføre både data og strøm, slik at du kan koble til utstyr som ikke har batteri, siden iPad-en kan forsyne den med det. Fordelen er at tastaturer kan lages tynnere enn før. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SMART CONNECTOR: iPad Pro har en magnetisk port som kan overføre både data og strøm, slik at du kan koble til utstyr som ikke har batteri, siden iPad-en kan forsyne den med det. Fordelen er at tastaturer kan lages tynnere enn før. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

De nye iPad-ene vil dessuten få en ny magnetisk kontakt, også kjent som Smart Connector, som i stedet for å være plassert på siden av nettbrettet vil være plasser på baksiden.

Smart Connector skulle gjøre det enklere å koble til iPad-tilbehør som tastaturer, da man slapp å fikle med Bluetooth-oppsett og man slapp i tillegg å ha et eget batteri i tastaturdelen.

Tilbehør som bruker Smart Connector har imidlertid uteblitt, blant annet på grunn av høye kostnader for komponenter, ifølge FastCompany.

Nye Mac-er og mer?

I tillegg til nye iPad Pro-modeller, er det også forventet at Apple skal lansere nye Mac-er på oktoberlanseringen. Hvilke modeller som oppdateres, gjenstår å se, da omtrent alle i Apples nåværende lineup er modne for oppgradering, ifølge The Verge.

Det er også stor spenning knyttet til hvorvidt den sagnomsuste AirPower-laderen kommer til å se dagens lys.

Når Apple-lanseringen skal avholdes, er foreløpig uvisst, men antagelig i slutten av oktober. Den nye, «billigere» iPhone-modellen, iPhone Xr kommer i salg 26. oktober, så de to hendelsene kan sammenfalle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer