Rykter: iPad Pro blir rammeløs og får USB-C

Snart forsvinner hjemknappen fra iPad

Apple-lansering senere denne måneden.

SIER FARVEL TIL HJEMKNAPPEN: Mye tyder på at Apple-sjef Tim Cook snart skroter hjemknappen på iPad, i hvert fall pro-modellen. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
SIER FARVEL TIL HJEMKNAPPEN: Mye tyder på at Apple-sjef Tim Cook snart skroter hjemknappen på iPad, i hvert fall pro-modellen. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da Apple lanserte nye iPhone-modeller tidligere i høst, markerte de den endelige overgangen til en hjemknapp-løs mobil. Hverken nye iPhone Xs, Xs Max eller Xr har hjemknapp.

Snart starter ferden mot en hjemknapp-løs iPad, skal vi tro den siste tids rykter.

Senere denne måneden forventes nemlig Apple å holde en produktlansering hvor de vil vise frem to nye iPad Pro-modeller, skriver 9to5Mac. Sist gang serien ble oppdatert var juni i fjor.

Rammeløs design

En av de viktigste endringene er at skjermen vil ta opp nesten hele fremsiden, og de vil komme uten hjemknapp, slik vi kjenner fra iPhone X- og Xs-serien.

I motsetning til iPhone vil ikke nye iPad Pro ha en såkalt «notch», men det vil være nok plass i rammen rundt skjermen til frontkamera og sensorer som gjør det mulig med Face ID-ansiktsopplåsning, ifølge nettstedet.

9to5Mac hevder også at det vil bli mulig å bruke Face ID i så vel landskapsmodus som portrettmodus.

Får USB-C

En kanskje like viktig nyhet vil være at de nye iPad-ene vil ha USB-C-porter i stedet for Apples egen Lightning-kontakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer