Snart gjør Microsoft dette med Windows 10

Microsoft gir en sniktitt på det nye designet etter at operativsystemet rundet en milliard brukere.

WINDOWS 10: I førsteomgang har appene fått et strøk maling, men Microsoft har større planer for brukergrensesnittet i Windows 10. Foto: Microsoft
WINDOWS 10: I førsteomgang har appene fått et strøk maling, men Microsoft har større planer for brukergrensesnittet i Windows 10. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har sikkert lagt merke til at de har fått noen nye ikoner på PC-ene sine. Ikonene til appene Alarmer, E-post, Film og TV, Kalender og Vær har alle blitt oppdatert med et nytt strøk maling, og fremover vil flere av de innebygde appene i Windows 10 også oppdateres.

Microsoft har også ytterligere planer for brukergrensesnittet i Windows 10, og denne uken – i anledning at Windows 10 har rundet 1 milliard brukere – publiserte Windows-topp Panos Panay en videosniktitt på de kommende endringene.

Ansiktsløft

Vi har allerede sett tendensene i Windows 10X at det jobbes med endringer, og nå har Microsoft avslørt noen av designnyhetene som kommer i Windows 10 i tiden fremover.

Mest markant er trolig nyhetene i Windows Filutforsker, som ikke har sett mange endringer de siste årene, men som får et kraftig ansiktsløft med et moderne design i en kommende oppdatering.

Nye Filutforsker har et renere design, uten Ribbon-menyen øverst. Et renere design har også venstremargen, som også får en transparent utforming som andre apper i Windows 10.

Du vil også se en oppdatert startmeny. Det har versert rykter om at de dynamiske flisene (Live Tiles) forsvinner, men de er fortsatt på plass i videoen som ble publisert denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.