Snart gjør Microsoft dette med Windows 10

Microsoft gir en sniktitt på det nye designet etter at operativsystemet rundet en milliard brukere.

WINDOWS 10: I førsteomgang har appene fått et strøk maling, men Microsoft har større planer for brukergrensesnittet i Windows 10. Foto: Microsoft
WINDOWS 10: I førsteomgang har appene fått et strøk maling, men Microsoft har større planer for brukergrensesnittet i Windows 10. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har sikkert lagt merke til at de har fått noen nye ikoner på PC-ene sine. Ikonene til appene Alarmer, E-post, Film og TV, Kalender og Vær har alle blitt oppdatert med et nytt strøk maling, og fremover vil flere av de innebygde appene i Windows 10 også oppdateres.

Microsoft har også ytterligere planer for brukergrensesnittet i Windows 10, og denne uken – i anledning at Windows 10 har rundet 1 milliard brukere – publiserte Windows-topp Panos Panay en videosniktitt på de kommende endringene.

Ansiktsløft

Vi har allerede sett tendensene i Windows 10X at det jobbes med endringer, og nå har Microsoft avslørt noen av designnyhetene som kommer i Windows 10 i tiden fremover.

En kraftig oppdatering til Windows Filutforsker er på vei.
En kraftig oppdatering til Windows Filutforsker er på vei. Vis mer

Mest markant er trolig nyhetene i Windows Filutforsker, som ikke har sett mange endringer de siste årene, men som får et kraftig ansiktsløft med et moderne design i en kommende oppdatering.

Nye Filutforsker har et renere design, uten Ribbon-menyen øverst. Et renere design har også venstremargen, som også får en transparent utforming som andre apper i Windows 10.

Du vil også se en oppdatert startmeny. Det har versert rykter om at de dynamiske flisene (Live Tiles) forsvinner, men de er fortsatt på plass i videoen som ble publisert denne uka.

STARTMENY: De dynamiske flisene forsvinner ikke, men Microsoft dropper fargerene.
STARTMENY: De dynamiske flisene forsvinner ikke, men Microsoft dropper fargerene. Vis mer

Den mest åpenbare nyheten er at Microsoft kutter ut de fargede boksene rundt hver flis – i stedet har alle fliser samme farge, som ser ut til å gjøre startmenyen litt mer oversiktlig enn det den er i dag.

Videoen avslører også at kontekstmenyen, den som dukker opp når du for eksempel høyreklikker på en fil – oppdateres med et transparent og mer moderne design.

Arrangement 30. mars

Microsoft sier ingenting om når disse designnyhetene blir tilgjengelig for Windows 10-brukerne, men det skjer neppe ved våroppdateringen som ventes i april. Da er det mer sannsynlig at du vil se et mer moderne Windows 10-brukergrensesnitt i høst.

30. mars skal Microsoft for øvrig avholde et forbrukerfokusert arrangement der de ifølge ryktebørsen skal avduke Microsoft 365 for forbrukere, i en pakke som trolig vil bestå av Office, Teams, en passordapp og andre forbrukertjenester, skriver Windows Central. Microsoft planlegger også en familieversjon av Teams, kalt Teams for Life, men det er usikkert om appen lanseres i mars.

Det er også mulig at Microsoft vil snakke mer om Windows 10-nyhetene nevnt over, men det er lite trolig at de vil avsløre produkter som Surface Go 2 og Surface Book 3, som ifølge ryktene kommer i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer