Snart kan du drepe James Bond!

E3-FØRSTEINNTRYKK: Norske Erik Glørsen viser oss hvordan man tar livet av den største superspionen av dem alle, i det kommende GoldenEye-spillet. Og det ser riktig så kult ut.

Publisert
Sist oppdatert
Erik Glørsen
Erik Glørsen Vis mer


GoldenEye er et elsket navn i spillverdenen - det originale Nintendo 64-spillet var en revolusjon når det gjelder førstepersonsspill på konsoll. Det er derfor ikke uten kontrovers at Electronic Arts nå gjenoppliver dette navnet, for det nye GoldenEye-spillet er ikke en oppfølger til den første utgaven, og har heller ingenting med filmen å gjøre.

Det er imidlertid en interessant premiss vi blir vist i Rogue Agent (som er spillets undertittel). Du styrer en ex-spion, som fikk sparken fra den britiske etterretningstjenesten på grunn av voldelige tendenser. Og naturlig nok blir plukket opp av den beryktede skurken Auric Goldfinger, som ligger i krig med sin nemesis Dr. No. Plottet er altså ganske så usansynnlig, i og med at de fleste av de involverte er døde, men alt tyder på at EA posisjonerer spillet som et spin-off-spill som tar kjente skikkelser fra James Bond-universet og skaper en egen histore rundt disse. Ganske kynisk, ja, men så lenge spillet er underholdende, trenger vi ikke å henge oss opp i detaljer.

Men hva med selveste James Bond? I en av de første scenene i spillet henretter du superagenten med et velrettet skudd, noe som setter standard for resten av spillet. Du skal nemlig være slem, ond og hensynsløs.

Norsk produsent

En av hovedpersonene bak Rogue Agent heter Erik Glørsen, og har lang fartstid i bransjen. Han har blant annet grunnlagt FunCom, og jobbet med Looking Glass Studios og Infogrames. Erik gav oss et detaljert innblikk i hva slags verden de prøver å skape i GoldenEye - spillet skal være kontroversielt, nyskapende og krevende. Selve tematikken skal være ganske så på kanten, fordi fokuset er på å være slem og ond. Utfordrende skal det være også, og den kunstige intelligensen er imponerende bra.

Snart kan du drepe James Bond!


Vi fikk selv sjansen til å prøve det første brettet i spillet, og det var faktisk meget underholdende, samtidig som det var mye tøffere enn vi hadde ventet. Det var flott å se at motstanderne faktisk reagerte på vår oppførsel, snek seg rundt oss og angrep fra alle kanter. Det var krevende, og i følge utviklerne er det de færreste som klarer det første brettet ved første forsøk. Vi klarte det ikke, takket være vår egen granat, som spratt feil vei.

Blant nyhetene i spillet er muligheten å bruke to våpen samtidig, noe som også Halo 2 skryter av. Du bruker skulderknappene på hver sin side for å avfyre våpnene, og hvis du kun bærer ett våpen, bruker du den venstre skulderknappen til å kaste granater.

Det er muligheter for å oppgradere karakteren din, og han har også et gulløye (derav navnet på spillet!) som gir ham en del ekstra evner.

Det er mye som peker i riktig retning for GoldenEye. Flere kjente navn er med og skaper det visuelle inntrykket (blant annet en av de originale sett-designerne fra gamle Bond-filmer), populære skurker som Xenia Onatopp og Oddjob dukker opp og spillbarheten virker meget solid. Spillet er også blant de første EA-titlene som støtter XBox Live. Det er likevel noe forbedringspotensial, spesielt når det gjelder detaljnivået på grafikken og kontrollsystemet, men vi har troen på at Erik og co. rekker å få det fikset før spillet kommer ut. Utgivelsesdatoen er høsten 2004, og plattformene er PlayStation 2, XBox og GameCube.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer