Snart kan du droppe kabelen

wPCIe-produkter allerede neste år?

Foto: Dinside.no
Foto: Dinside.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer mye på kabelfronten for tiden, og formålet med blant annet HDBaseT er i stor grad å gjøre det enklere for deg og meg når vi skal koble til utstyret vårt til TV-en og dataskjermen.

Blant annet.

Kabler regjerer uansett i dag, men neppe i morgen. At 9 av 10 tilkoblinger vil være trådløse om noen ganske få år, er ingen vill spådom.

Må bli raskere

Utfordringen er imidlertid båndbredden. Dagens trådløse nettverksløsninger har store begrensninger her, og selv om båndbredden holder rikelig til surfing på Internett i høy fart og printing av dokumenter og bilder, er det langt igjen til vi kan se hastigheter som er i nærheten av hva som er mulig via kabel.

Datalagring over eSATA, Firewire og USB 3.0 er eksempler på situasjoner der høy båndbredde er svært viktig. Et annet båndbredde-hungrig eksempel en høyoppløselig dataskjerm som skal fores med feilfrie signaler fra grafikkortet. Men det jobbes med at vi på sikt også skal kunne kaste skjermkabelen på dynga.

625 MB pr sekund - om ett år

To aktører som har tro på dette, er gigantene Atheros og Wilocity. De jobber iherdig med en 60 GHz-tilkobling kalt wPCIe (Wireless PCI Express), og allerede neste år ventes de å være klare med de første trådløse løsningene som kan overføre data i gigabit-klassen, skriver Tech Report. Faktisk ventes makshastigheten å ligge på rundt 5 Gbps - eller 625 MB pr sekund - mer enn nok til å kunne matche både eSATA, Firewire og USB 3.0.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer