Snart kan du kaste filmkameraet

For ikke lenge siden annonserte Fuji verdens minste digitalkamera med mer enn 2 mill. bildepunkter. Nå slår selskapet til igjen med modellen MX-2900, som har en behagelig pris og betydelig flere finesser enn lillebroren.

Publisert

Den nye modellen har fått navnet MX-2900, og er foreløpig bare annonsert i USA. Kameraet kommer til Norge i løpet av høsten, og vil i følge Fujifiln Norge koste under 10.000 kroner inkl. mva. Dette er en god pris, og vil gjøre kameraet svært konkurransedyktig (sjekk også artikkelen om "lillebror" MX-2700).

Pensjonere filmkameraet?

MX-2900 har en oppløsning på hele 1800 x 1200 ut fra kameraet (2,3 mill. bildepunkter på CCD-brikken). Til sammenligning har Nikon Coolpix 950 en oppløsning på 1600 x 1200, og Canon Pro70 har 1536 x 1024. Med så høy oppløsning, vil de aller fleste fotoentusiaster og forretningsbrukere få det de trenger for å produsere bilder som tåler bra forstørrelser på utskriftene.

Men bildekvalitet er mye mer enn oppløsning, og det gjenstår å se om kameraet holder mål i forhold til de argeste konkurrentene Canon og Nikon.

Blant andre høydepunkter er blitz-sko på kamerahuset, justerbar lukker/blender og muligheter for å sette på linser med 43 eller 28 mm brennvidde. Kameraet har i utgangspunktet 3x zoom med en brennvidde på 35 - 105 mm tilsvarende et 35-mm-kamera. Kameraet har også flere fine fototekniske finesser som mulighet for å velge lysmålermetode og "Slow Synchro mode", som kombinerer lang lukketid med bruk av blitz. Sistnevnte kan f.eks. brukes til portrettfotografier, hvor du vil fange opp en solnedgang i bakgrunnen (trenger lang lukketid) i tillegg til hovedmotivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.