Instagram Shopping lanseres i Norge

Snart kan du shoppe rett i Instagram

Kjøp varer fra din favorittbutikk uten å forlate appen.

KJØP DET DU SER PÅ BILDET: Norske Instagram-brukere vil nå få muligheten til å kjøpe klær og annet rett i Instagram-appen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KJØP DET DU SER PÅ BILDET: Norske Instagram-brukere vil nå få muligheten til å kjøpe klær og annet rett i Instagram-appen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 2,2 millioner nordmenn har en profil på Instagram, ifølge den ferskeste målingen fra Ipsos.

Fra å være et sted man delte bilder med venner, har Instagram blitt stedet å være. Yngre er heller der enn på Facebook. Og det er penger å tjene.

Lanseres i Norge i dag

Kjendiser, såkalte influencere og merkevarer trykker tjenesten til sitt bryst, med sponsede innlegg, annonser og den slags. Nå blir det antagelig enda mer attraktivt.

I dag lanseres nemlig Instagrams shoppe-funksjon i Norge.

Instagram begynte å teste funksjonen, som lar bedrifter tagge bilder med produkter som er til salgs, i USA høsten 2016. I mars i år ble den rullet ut til flere andre land, deriblant Storbrittania.

Fra 17-tiden i dag skrus det også på her til lands - i tillegg til alle nordiske land minus Island samt en rekke andre land verden over.

Slik funker det

Produkt-taggene fungerer på mange måter som en person-tagg, hvor du trykker på bildet, og så spretter det opp en liten boks med brukernavnet. Men her blir det i stedet navn på produktet og pris (se skjermbilder nedenfor).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer