Snart kan DVD erstatte videoopptak

Sharp og Pioneer går nå sammen om å produsere DVD-spillere med opptaksmuligheter (DVD-RW teknologien). Samtidig jobber DVD Forum med løsninger for å fjerne kompatibilitetsproblemer i DVD-verden. En god grunn til å vente litt med å kjøpe DVD-spiller?

Publisert

Det finnes i dag en rekke forvirrende DVD formater til forskjellige formål; DVD-Video, DVD-ROM, DVD-Audio, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, og DVD Video Recording. De nye spillerne fra Sharp/Pioneer vil basere seg på DVD-RW teknologien.

Markedet for DVD-spillere med opptaksmuligheter ventes å eksplodere i tiden som kommer. Talsmenn fra Sharp har uttalt at de forventer at 10 millioner enheter vil være solgt innen 2004. Selvsagt venter de at DVD-RW blir standard opptaksformat for disse.

Sharp har sin styrke på video- og laserteknologisiden, mens Pioneer er eksperter på lydsiden. DVD-spilleren med opptaksmulighet er bare ett av prosjektene de to gigantene skal samarbeide om fremover.

"DVD Multi" sikrer kompatibiliteten

For å fjerne usikkerheter omkring de mange formatene, og hva som kommer til å bli standarder i framtiden, har en rekke DVD-produsenter gått sammen i foreningen DVD Forum. Denne foreningen arbeider i øyeblikket med ”DVD Multi”, en spesifikasjonsliste for DVD-produsentene som skal sikre at alle DVD-formater skal kunne leses i nye spillere. ”DVD Multi”-merket vil være trykket på disse spillerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer