Begrense spilletid på PlayStation 4

Snart kan foreldrene begrense barnas PS4-spilling

Dette blir nytt i versjon 5.50 av PlayStation-systemprogramvaren.

FEM MINUTTER IGJEN: I den neste PlayStation-oppdateringen kan foreldre kontrollere hvor mye tid barna får bruke bak spakene hver dag. Foto: Sony
FEM MINUTTER IGJEN: I den neste PlayStation-oppdateringen kan foreldre kontrollere hvor mye tid barna får bruke bak spakene hver dag. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Før helga sendte Sony ut en oppdatering til de som er med på betaprogrammet for PlayStation 4 – til versjon 5.50 av systemprogramvaren.

Blant nyhetene er bedre foreldrestyring, forbedringer av brukergrensesnittet og såkalt «supersampling» for dem som har pro-utgaven av PlayStation 4.

Lar foreldrene sette tidsbegrensninger

Dette kan brått bli oppdateringen barna kommer til å hate – i versjon 5.50 introduserer Sony nemlig muligheten for at foreldrene kan angi hvor mye barna får lov til å spille hver dag, og i hvilke tidsperioder.

SÅ MYE IGJEN: Barna har mulighet til å sjekke hvor mye spilletid de har igjen via grensesnittet. Foto: Sony
SÅ MYE IGJEN: Barna har mulighet til å sjekke hvor mye spilletid de har igjen via grensesnittet. Foto: Sony Vis mer

Dette blir da en utvidelse av mulighetene man fikk i den forrige oppdateringen, versjon 5.00, der foreldre fikk større muligheter til å angi hva barna fikk lov til å spille med tanke på aldersgrense, hvorvidt de fikk lov til å snakke med andre spillere og den slags.

Når tiden nærmer seg slutten, får barna et varsel oppe i hjørnet, slik at de kan lagre spillet før tiden er over. Via nettsidene eller PlayStation-appen har foreldrene mulighet til å forlenge eller forkorte spilletida direkte.

Supersampling på PS4 Pro

For dem som har Sonys kraftigste spillkonsoll, PS4 Pro, kommer oppdateringen med nok en gledelig nyhet – såkalt «supersampling».

Dette er noe man kan dra nytte av dersom konsollen ikke er koblet til en 4K-TV, altså om du spiller på en TV med (full) HD-oppløsning.

Med supersampling vil bildet bli tegnet opp med 4K-oppløsning og deretter nedskalert til TV-ens oppløsning, som ifølge Sony vil gi bedre bildeskarphet når man spiller. Samtidig poengterer selskapet at forbedringene vil variere fra spill til spill.

Andre mindre nyheter

Blant andre nyheter denne gangen er muligheten for å hente inn egne bakgrunner fra en USB-minneplugg, skjule enkeltelementer fra biblioteket, og fjerne varsler fra varslingsmenyen.

EGEN BAKGRUNN: Nå for PlayStation-eiere mulighet til å legge egne bilder som bakgrunn på PlayStation 4. Foto: Sony
EGEN BAKGRUNN: Nå for PlayStation-eiere mulighet til å legge egne bilder som bakgrunn på PlayStation 4. Foto: Sony Vis mer

Alle nyhetene finner du på PlayStation-bloggen.

PS! Vanligvis går det rundt fem uker før en beta-oppdateringen slippes til allmennheten, så dette kan antas å være på plass hos alle i løpet av mars måned. Om du vil være med på betatesting i framtida og få slike oppdateringer før alle andre, finner du registreringssiden her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer