Snart kommer DVD+RW

Nylig lanserte Creative Labs DVD-RAM. Nå kommer Sony med sin variant av skrivbare DVD-plater. Sony kaller sin standard for DVD+RW og er selvfølgelig ikke kompatibel med DVD-RAM.

Foto: Sony
Foto: Sony Vis mer
Publisert

DVD+RW har likevel noen fordeler fremfor DVD-RAM. DVD+RW kan lagre 3 GB på hver side av platen mot DVD-RAMs 2,6 GB per side. Med totalt 6 GB på en etter hvert rimelig plastplate, åpner det seg nye muligheter for lagring av plasskrevende data. Det skal også være lettere å endre konstruksjonen til eksisterende DVD-ROM-lesere så de kan lese DVD+RW enn det er å få dem til å lese DVD-RAM. Ingen av dagens lesere støtter noen av formatene, men snart lanserer Sony sin DDU220E DVD-ROM-leser med DVD+RW-støtte.

Tilgjengelig rett før jul

Sony forventer å lansere sitt første DVD+RW-produkt i løpet av fjerde kvartal. Hewlett Packard har også annonsert en DVD+RW-enhet. Verken Sony eller HP har kommet med en prisantydning på verken maskinvaren eller mediet.

Sony tydeligvis hatt en forkjærlighet for caddyer siden de bruker den på alle sine CD-R og CD-RW-produkter frem til nå. Selv om den avbildede prototypen bruker caddy, har Sony nå kommet opp med en skuff de mener er bra nok til dette formålet. Derfor vil alle nye DVD+RW og DVD-ROM-lesere fra Sony, benytte denne skuffen til glede for brukerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer