Snart kommer Matrix-spillet

En hel verden venter på de nye Matrix-filmene. Men vi må heller ikke glemme dataspillet, som skal være en viktig del av helheten. Vi har tittet på Enter the Matrix.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Matrix fra 1999 revolusjonerte filmverdenen da den kom. I år kommer det ikke en, men to oppfølgere: Matrix Reloaded i mai, og Matrix Revolutions i november. Men det er langt fra alt. Et dataspill skal også lanseres samtidig med Matrix Reloaded, og spillet er langt mer enn bare et typisk forsøk på å tjene noen ekstra kroner på et stort navn.

På en pressevisning arrangert av utgiveren Infogrames fikk vi vite bakgrunnshistorien for spillet. Allerede samtidig med den første filmen ønsket skaperne av The Matrix, Wachowski-brødrene, å lage et spill basert på historien. Det ble det ikke noe av da, men nå er altså er spill klart, utviklet av Shiny Entertainment, som blant annet har stått bak de fantasifulle MDK-spillene.

Egen historie

Infogrames-representantene gjentok flere ganger at Wachowski-brødrene har vært dypt involvert i produksjonen av Enter the Matrix. De har selv skrevet historien for spillet, hvilket resulterer i at Enter the Matrix er en integrert del av Matrix-universet. Historien i spillet er ikke hentet fra noen av filmene, men en selvstendig del, en slags film nummer fire. For å fullt ut forstå handlingen i filmene, må du også spille spillet. Vi synes det høres ut som en spennende ide, og beviser at filmskaperne anser spillmediet for å være likeverdig med kinoopplevelsen. Det er bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer