Snart kommer Matrix-spillet

En hel verden venter på de nye Matrix-filmene. Men vi må heller ikke glemme dataspillet, som skal være en viktig del av helheten. Vi har tittet på Enter the Matrix.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Matrix fra 1999 revolusjonerte filmverdenen da den kom. I år kommer det ikke en, men to oppfølgere: Matrix Reloaded i mai, og Matrix Revolutions i november. Men det er langt fra alt. Et dataspill skal også lanseres samtidig med Matrix Reloaded, og spillet er langt mer enn bare et typisk forsøk på å tjene noen ekstra kroner på et stort navn.

På en pressevisning arrangert av utgiveren Infogrames fikk vi vite bakgrunnshistorien for spillet. Allerede samtidig med den første filmen ønsket skaperne av The Matrix, Wachowski-brødrene, å lage et spill basert på historien. Det ble det ikke noe av da, men nå er altså er spill klart, utviklet av Shiny Entertainment, som blant annet har stått bak de fantasifulle MDK-spillene.

Egen historie

Infogrames-representantene gjentok flere ganger at Wachowski-brødrene har vært dypt involvert i produksjonen av Enter the Matrix. De har selv skrevet historien for spillet, hvilket resulterer i at Enter the Matrix er en integrert del av Matrix-universet. Historien i spillet er ikke hentet fra noen av filmene, men en selvstendig del, en slags film nummer fire. For å fullt ut forstå handlingen i filmene, må du også spille spillet. Vi synes det høres ut som en spennende ide, og beviser at filmskaperne anser spillmediet for å være likeverdig med kinoopplevelsen. Det er bra.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer


Et godt eksempel på hvor mye jobb som er lagt inn i produksjonen av spillet, er at Enter the Matrix vil inneholde intet mindre enn en time med eksklusive filmklipp. Disse er tatt opp på de samme settene, og med de samme skuespillerne som i filmene. Selveste Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss har tatt på seg motion-capture drakter og latt seg filme kun for spillets skyld. Motion-capture-utstyret brukt i filmingen er forøvrig lysår unna det som er vanlig i andre spill, med langt flere kameraer og punkter enn der andre produsenter bruker.

Enter the Matrix forteller historien til Ghost og Niobe, to personer vi også møter i de nye filmene. Du kan velge selv hvem av de du vil styre, og spillet vil fortone seg annerledes avhengig av hvem du er. Niobe er en dyktig pilot, mens Ghost er flinkere med våpen, og disse ferdighetene vil ha mye å si.

Spillbarhet

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer


Til å begynne med fikk vi se en meget imponerende introduksjonsvideo, laget av folkene bak Final Fantasy-filmen. Senere fikk vi også muligheten til å prøve noen brett fra spillet.

Hovedfokuset i spillet er nærkamp, med vekt på diverse spesialbevegelser. Enten du spiller som Niobe eller Ghost, får du etter hvert tilgang til rundt 3.000 knep du kan bruke på motstanderne, i tillegg til at du også kan bruke prosjektilbaserte våpen. Kampscenene skal se ut som de rå kung fu-sekvensene vi kjenner fra filmen, og du vil blant annet kunne benytte deg av bullet-time-mulighetene, altså slow motion. I Enter the Matrix kalles det Fokus, og det fungerer essensielt på samme måte som i Max Payne.

Selv om kampmotoren virket ikke så spektakulær når vi tittet på demonstrasjonen, skiftet vi mening når vi prøvde spillet selv. Karakterene reagerte kjapt på våre tastetrykk, og det var morsomt å kombinere forskjellige halsbrekkende bevegelser for å kverke motstanderne.

Grafisk sett var spillet lite imponerende, men vi ble flere ganger minnet på at brettene vi prøvde var kun tekniske demoer, der bare hovedpersonene var ferdige. Bakgrunnene og motstanderne skal se mye bedre ut i ferdigversjonen.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer


Spillet kommer også til å inneholde kjøre- og flysekvenser, og vi fikk se ett kjørebrett. Denne var imidlertid kjapt snekret sammen for demonstrasjonens skyld, og det var ikke så mye å gjøre der.

Alt i alt var det morsomt å titte på spillet, selv om vi ikke vi vite noen ting om hva historien egentlig handler om (av frykt for lekkasjer), eller se den endelige grafikken. Det virker som om spillet har potensial, og vi gleder oss til å få testet det.

Enter the Matrix kommer på PC, XBox, PS2 og GameCube den 15. mai. Matrix Reloaded har amerikansk premiere samme dag, mens vi i Norge må vente en hel uke lenger, til 21. mai (på filmen altså, ikke på spillet).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer