Snart ser du dobbelt!

Intel har plassert en ekstra prosessor i prosessoren, og snart følger AMD etter. Den siste datarevolusjonen er over oss, men hva betyr det i praksis? Vi tar en nærmere titt.

Snart ser du dobbelt!
Publisert
Sist oppdatert

- Før snakket vi om hvor mange prosessorer vi kunne ha i maskinen, men nå diskuterer vi hvor mange maskiner vi kan ha i prosessoren, sa Intels daværende sjefingeiør Paul Otellini i fjor.

Nå har han blitt Intels toppsjef, og i går annonserte han Pentium D selskapets nye dobbelkjerneprosessorer - som kombinerer to prosessorkjerner på den samme brikken, og lover dobbel ytelse på samme plassen.

Kraftig omdreining

Dette er resultatet av det Intel selv kaller en kraftig omdreining, fra det knallharde fokuset de tidligere hadde på å gjøre én oppgave raskest mulig til dagens fokus på å gjøre mest mulig på én gang.

Grunnen er selvfølgelig at Intel har fått konkurranse fra AMD - en prosessorprodusent som knapt var på kartet for fem år siden. Mens Intel har spyttet ut den ene GHz-prosessoren som var raskere enn den andre i det siste, har Texas-selkapet AMD klart å gjøre flere oppgaver per GHz.

Det er ikke mange som vet det, men AMD64-prosessorene - som er de det selges flest av her i landet - ble designet fra dag én som multikjerneprosessorer, og venter bare på en liten oppdatering for å være konkurransedyktige med Intels nye Pentium D.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer