Windows 7 nærmer seg slutten

Snart slutt på gratis oppdateringer til Windows 7

Om 16 måneder er det kun bedrifter som er villige til å betale for det, som fortsatt vil motta sikkerhetsoppdateringer til verdens mest brukte operativsystem.

SNART PENSJONERT: Til tross for markedsandel på rundt 40 prosent, er det ikke lenge før den generelle, gratis supporten av Windows 7 tar slutt. Foto: Alloverpress
SNART PENSJONERT: Til tross for markedsandel på rundt 40 prosent, er det ikke lenge før den generelle, gratis supporten av Windows 7 tar slutt. Foto: Alloverpress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart ni år siden Windows 7 så dagens lys, men fortsatt er det verdens mest brukte PC-operativsystem med en markedsandel på rundt 40 prosent, ifølge Netmarketshare.com.

Må betale etter 14. januar 2020

Men om 16 måneder blir det slutt på vanlige oppdateringer til operativsystemet, inkludert sikkerhetsoppdateringer. Det betyr at du kan gå en usikker tid i møte etter 14. januar 2020, med mindre du oppgraderer til Windows 10 eller velger et annet operativsystem innen den tid.

Nå har imidlertid Microsoft åpnet for at man kan få support og sikkerhetsoppdateringer i tre ekstra år – fram til januar2023, gjennom et program de har kalt Windows 7 Extended Security Updates (ESU).

Ulempen er at du må betale for det.

Dessuten er initiativet først og fremst rettet inn mot bedriftsmarkedet, og vil kun gjelde versjonene Windows 7 Professional og Windows 7 Enterprise med såkalte volumlisenser.

Blir dyrere og dyrere

Det er fortsatt ikke klart hva det vil koste, men Microsoft har bekreftet at det vil være snakk om stykkpris for hver PC som omfattes av programmet, og at prisen vil øke etter hvert som man nærmer seg «deadline» i januar 2023.

På den måten håper Microsoft å legge press på disse bedriftene til å oppgradere til Windows 10.

Du kan lese mer om dette hos Microsoft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer