Snart slutt på vanlig fremkalling?

Ferske salgstall fra norske fotobutikker levner ingen tvil om at Kari og Ola Nordmann er i ferd med å få nye fotovaner. Salget av digitale stillbildekameraer har formelig eksplodert det siste året. Når fotoskrivere stadig blir bedre og billigere, kan slutten på tradisjonell bildefremkalling være nærmere enn vi trodde for bare kort tid siden.

Publisert

Salget av digitalkameraer i Norge har økt med hele 218% det siste året, viser tall som Canon har innhentet fra det norske kameramarkedet. Det selges fem ganger så mange digitale kameraer i dag som for to år siden. I penger utgjør salget av digitalkameraer hele 60% av den totale omsetningen, og omtrent hvert fjerde kamera som selges i dag er et digitalt kamera.

Mens digitalkameraer for kort tid siden ble avfeid som leketøy av fotoentusiastene, er holdningen nå en helt annen. Høy oppløsning, samt finesser som speilrefleks og optisk zoom, har vært med på øke interessen og ikke minst anerkjennelsen for digitalkameraene. Når vi legger til at kameraene etter hvert har blitt mindre, lettere og ikke minst billigere, så strømmer folk til butikkene.

Blekkskrivere gode nok

Et stort problem har så langt vært at utskrift av fotografier (for normale budsjetter) ikke har vært gode nok. Nå begynner imidlertid en del blekkskrivere å bli ekstremt gode. DinSide har vært i kontakt med Tore Holter, som er utgiver av tidsskriftet Fotografi. Hans holdning til teknologien er snudd på hodet etter at Epson lanserte sin Stylus Photo 2000P-skriver tidligere i år. I følge ham representerte denne skriveren gjennombruddet for blekkskriverteknologi i profesjonelle miljøer, ikke minst på grunn av fargeektheten og levetiden på utskriftene. Du kan lese vår test av skriveren i 12824">denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer