Snart snakker du til PCen din - garantert

Talegjenkjenning har vært et tema lenge, men det er først nå PCene er blitt raske nok til å holde følge på en god måte. På CeBIT-messen viser flere leverandører imponerende produkter.

Publisert

1998 var året da det ble mulig å skille ut enkeltord i sammenhengende tale. Dette krever skikkelig datakraft, og det blir først tilgjengelig nå med lanseringen av Pentium III og andre kraftige prosessorer.

Markedet for talegjenkjenning domineres foreløpig av tre store aktører: IBM med programmet Via Voice, Lernout and Hauspie med Voice Xpress og Dragon Systems med programmet Naturally Speaking. Alle disse pakkene håndterer sammenhengende tale.

Prisen er ikke avskrekkende, og alle tre selges for ca. 1.000 kroner inkludert mikrofon. På CeBIT messen viser produsentene hva de har å tilby, og denne skribenten er overbevist om at talgjenkjenning blir et naturlig tilskudd til tastatur og mus. For det er bare snakk om et tilskudd. Mange operasjoner kan jo gjøres uhyre effektivt med tastaturet.

Vanlig småprat er nok

Mange tror at det å snakke med en PC krever at du snakker svært sakte og stakkato. Dette er ikke tilfelle med de nye systemene som ser dagens lys nå. Programmene skjønner til og med sammenhengende ord, så det er ikke lenger nødvendig med en liten pause mellom ordene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer