Snasent kamera for feinschmeckere

Panasonic frir til de mest avanserte.

Panasonic Lumix DMC-LX3 Foto: Panasonic
Panasonic Lumix DMC-LX3 Foto: Panasonic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes flere typer kompaktkamera - noen av dem er myntet på brukere som bare vil ha det enkelt, uten noe særlig med funksjoner, mens andre igjen er fullspekket.

Nyannonserte Panasonic Lumix DMC-LX3 er definitivt i det siste segmentet; et kompaktkamera for den avanserte brukeren. Kameraet er en etterfølger av LX2 og tar opp kampen med de mest avanserte kameraene på markedet, som for eksempel Canon PowerShot G9.

Objektivet ser veldig spennende ut, med brennvidde tilsvarende 24-60mm (svært god vidvinkel) og lysstyrke på f/2,0-2,8 - med andre ord et svært lyssterkt objektiv, som også er stabilisert. LCD-skjermen er 3" diagonalt og har en oppløsning på 460.000 piksler, som er dobbelt så mye som de beste kompaktkameraskjermene på markedet i dag.

Kameraet har også støtte for RAW-fotografering, og er oppgitt til å klare 2,5 bilder pr sekund både i JPEG og RAW, som også må sies å imponere. Kameraet kan også filme i 1280x720 med 24 bilder i sekundet.

Panasonic Lumix DMC-LX3 Foto: Panasonic
Panasonic Lumix DMC-LX3 Foto: Panasonic Vis mer


Det er også mulig å koble på tilleggsutstyr, som ekstern blits og en optisk søker som bruker blitsskoen. Det finnes også en vidvinkelkonverter som gjør at kameraet får en vidvinkel tilsvarende 18mm. Batterilevetiden er oppgitt til 320 bilder, men vi vil anta at kjøp og montering av optisk søker vil kunne øke denne betraktlig, siden det først og fremst er LCD-skjermen som drar strøm.

Kameraet blir tilgjengelig i slutten av august og vil ha en veiledende pris på 4600,-, som nok i praksis betyr mellom 3500,- og 4000,- i de billigste nettbutikkene.

Spennende blir det også med FZ28, arvtakeren til FZ18, som vi testet i fjor høst. Det nye kameraet har fått økt oppløsning fra 8 til 10 megapiksler, men i takt med det er også brikkestørrelsen økt. Vidvinkelen har også blitt "flyttet" fra 28 til 27 mm.

For øvrig har Panasonic også annonsert et par andre kameraer - FX150 med alt for mange megapiksler (14,7) og brennvidde tilsvarende 28-100mm (f/2,8-5,6), FX37, som tar over for FX35 uten noen andre nyvinninger enn litt ekstra zoom i teleenden (og desto dårligere lysstyrke) så vidt vi kan se.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer