Snerten trådløs mediespiller

Hvis du ikke vil ha PCen i stua er en mediespiller et alternativ. Vi har testet D-Links siste.

Publisert
Sist oppdatert

Når du vil vise bilder og film, eller spille musik som ligger på PCen, på TVen som står i et helt annet rom - da har du et problem. Men det finnes flere løsninger. Mediespillere med harddisk som kobles til TVen er en løsning, den er utmerket hvis det skjer bare en gang i mellom, og du sørger for å holde innholdet oppdatert.

Hvis du ofte vil vise filer, og dessuten har installert et hjemmenettverk, er en nettbasert mediespiller en bedre løsning. Da slipper du å overføre data for å oppdatere innholdet på disken, slipper å koble fra, flytte og koble til. En nettbasert mediespiller er alltid koblet til og klar til bruk.

Vi har testet mange mediespillere tidligere, både for kablet nettverk, trådløst og via strømkablene. D-Link har også hatt en mediespiller med støtte for HD video helt siden 2006, testen finner du her.

Lillebror

Snerten trådløs mediespiller


Sammenlignet med forgjengeren DSM-520 er DSM-510 bitteliten. Åpner du en DSM-520 er det ikke så mye inne i den heller, og med ekstern strømforsyning og nyere elektronikk er det ikke noe poeng å pakke inn luft. Dermed er DSM-510 lettere å håndtere hele veien fra butikken til stua, og kan plasseres diskret i nærheten av TVen.

Tilkoblinger

Mediespilleren kobles til flatTVen med HDMI, har du en eldre TV kobler du den til med den analoge AV-kabelen som følger med, eventuelt sammen med SCART-overgangen. HD får du ikke med analog tilkobling, det skjer bare med HDMI.

Det er også utgang for digital lyd på optisk S/PDIF, som du kobler til receiveren i surroundanlegget.

Snerten trådløs mediespiller


Oppsett

Oppsettet er rimelig enkelt, og alt skjer med fjernkontrollen. Du velger nettverkstilkobling - kablet eller trådløst - og legger inn nettverksnøkkel på samme måte som som når du får opp en bærbar PC på nett.

I oppsettet velger du også hvilken oppløsning du vil ha på skjermen.

Så snart DSM-510 er på nett leter den etter en server, hvor filene som skal spilles av ligger.

På PCene må du ha den siste versjonen av Windows Media Player, her velger du rett og slett å dele filene dine under Bibliotek/Library, hvis du ikke allerede har gjort det. Dette er det eneste du må gjøre på en eller flere av PCene på hjemmenettverket, å legge til de filmappene som du vil dele.

Når du har gjort dette jobber DSM-510 en stund med å registrere denne informasjonen, hvor lang tid det tar avhenger av hvor mange filer du deler på nettverket. Det kan ta en del tid hvis du har veldig mange filer.

I bruk

Bilder og musikk er helt uproblematisk, det samme er video med mindre enn HD-oppløsning i støttede formater. Men responsen når du blar i mapper med mange store bilder er på langt nær like raskt som på en rask PC. Bruker du slideshow fungerer det derimot fint.

Med HD-materiale hadde vi varierende erfaringer, spesielt med trådløst nett, selv om ruteren - en D-Link DIR-615 - sto i samme rom.

Med kablet nett var resultatet bedre, selv om vi også her opplevde tilfeller av hakking i blant på enkelte HD-filer.

Du kan også spille eller vise mediefiler fra en USB-enhet koblet til DSM-510.

Bortsett fra hakkingen var bilde og lydkvalitet helt utmerket.

Snerten trådløs mediespiller


Konklusjon og alternativer

Mediespilleren fungerer stort sett bra, men er ikke 100% stabil i alle sammenhenger, det er det heller ikke noen annen nettbasert mediespillere vi hittil har testet som er.

Skal du ha en helt optimal løsning som spiller alt av formater uten begrensninger og leverer et signal som er fritt for hakking - da er det ikke noen vei utenom en ganske kraftig stuePC.

Men hvis budsjettet ditt ikke strekker til, så er en DSM-510 til rundt 1700 kroner en god løsning hvis du ikke presser den for hardt og venter mirakler.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer