Snertent minitastatur fra Logitech

diNovo Mini er et alternativ til et vanlig tastatur for stuePCen. Vi tester

Publisert
Sist oppdatert

Vår erfaring med stuePCen er at den overveiende brukes til å vise media i forskjellige former. Først og fremst ligger data på husets server, men det hender at man også går på nett. Da trenger man et tastatur for å kunne skrive inn nettadresser og det virtuelle tastaturet på skjermen er ikke egnet til annet enn nødbruk.

Vi har brukt Microsofts MediaCenter tastatur, som fungerer utmerket fra sofaen. Det eneste aberet er at det er stort og må settes bort og hentes fram. Stuebordet er ikke godkjent som parkeringsplass av de som bestemmer slikt.

Denne hverdagsproblematikken har Logitec tydeligvis blitt konfrontert med, og har kommet med en ganske utradisjonell løsning.

Snertent minitastatur fra Logitech


Tastatur alá etui?

diNovo Mini heter løsningen, og ser ut som den kunne vært et brilleetui eller kanskje noe kosmetisk. Utførelsen er blank sort og sølvfarget plast, og det følger med en pusseklut for de som ikke er glad i fingeravtrykk.

Snertent minitastatur fra Logitech


Når du åpner "etuiet" ser du at det er et tastatur som skjuler seg under lokket.

Snertent minitastatur fra Logitech


Det er ikke stort, og neppe noe du skriver romaner på. Men det aktuelle bruksområdet er hovedsakelig å skrive inn nettadresser og ord i søkefelt.

Tilkobling

Snertent minitastatur fra Logitech
Snertent minitastatur fra Logitech
Tastaturet bruker Bluetooth for å kommunisere med PCen. Det følger med en liten Bluetooth-dongle til å sette i PCen, men den kan også lagres i "buken" på tastaturet når den ikke er i bruk. Under lokket finner vi også det oppladbare batteriet og dessuten en bryter hvor du kan velge om du skal styre en PC eller en PlayStation3.

Det følger også med en lader.

Programvare følger med, den installerte seg uten problemer.

To i ett

Når du åpner lokket lyser tastaturet opp, og fortsetter å lyse så lenge det er i bruk. Det er en liten bryter som sitter oppe til venstre for det runde feltet, her kan du velge mellom musmodus eller piltast-modus for pekefeltet.

Kjører du MediaCenter på PCen setter du tastaturet i piltast-modus, da lyser pilene opp i grønt på pekeplaten.

For generell navigering setter du tastaturet i mus-modus, da lyser ringen runt pekeplaten orange.

Snertent minitastatur fra Logitech


I bruk

Det er mest naturlig å bruke tastaturet mens du holder det med begge hender, og taste med tomlene. Alternativt kan du sette det på bordet og taste på vanlig måte.

Det er selvsagt ikke like behagelig som å bruke et tastatur i full størrelse, men fungerer helt greit til noen ord i ny og ne.

Til navigasjon fungerer pekeplaten og de dedikerte tastene helt utmerket.

Vårt eksemplar hadde amerikansk tastatur, vi har ikke sett det på norsk, men det finnes også i dansk og svensk versjon. Til det påtenkte bruksområdet, som begrenser seg til nettadresser og søk, beveger man seg uansett utenfor norsk språkdomene.

Det er ingen språkinnstillinger i oppsettsprogrammer som følger med.

Konklusjon

diNovo Mini er både lekker og praktisk, den dekker behovet for både navigasjon og inntasting av mindre tekstmengder.

Prisen ligger på fra drøye tusenlappen og opp til nesten 1500 i nettbutikkene, sjekk flere før du bestiller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer