Sniktitt: Mini-PC i riktig format

Det kan bli for smått, nå kommer de i mer behagelig størrelse.

Sniktitt: Mini-PC i riktig format
Publisert
Sist oppdatert

De første minibærbare, også kjent som netbooks, ble raskt populære, ikke minst blant entusiaster som helst ikke vil være mer enn 10 cm unna tastaturet til en hver tid.

Men det tok ikke lang tid før menigmann og -kvinne også fikk øye for disse små og hendige PC-ene, ikke minst på grunn av den behagelige prisen. De minste bærbare fra kjente merkeleverandører som Toshiba og Dell har jo alltid vært langt dyrere enn større modeller.

Likevel, mange har kviet seg for å anskaffe en mini-PC, fordi de har vært for små, da tenker vi først og fremst på skjermen, hvor panelet sitter midt i lokket med god plass på alle sider. Det ser ikke riktig ut, og intuitivt har nok mange tenkt at de venter til skjermene blir litt større - uten at selve formatet på PC-en vokser ut av sjangeren.

Og nå skjer det.

Les også: Stor test av mini-bærbare

Acer Aspire One 751

I det ytre er maskinen svært tiltalende, med et renslig design som kan leveres i flere farger.

Aspire One 751 har 11,6 tommers skjerm, da er vi svært nær de minste vanlige bærbare, og oppløsningen er på 1366x768 punkter. Dette er samme oppløsning som på HD-ready flat-TV-er og kommer nå også for fullt på vanlige bærbare i 15-tommers klassen. Du får med andre ord en "ordentlig" skjermoppløsning, ikke en redusert variant som på vanlige minibærbare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer