Sniktitt på Google Chrome OS

DinSide Data har testet Googles nett-revolusjon, ett år før systemet er helt ferdig. av Fredrik Bølstad

Veksling mellom åpne vinduer i Google Chrome OS
Veksling mellom åpne vinduer i Google Chrome OS Vis mer

Som du kanskje har fått med deg er Google i ferd med å lage sitt et eget operativsystem for minibærbare PC-er, og for få dager ble nye detaljer avslørt. Siden har det svært premature operativsystemet dukket opp som nedlastning på nettet. Vi har sjekket det ut!

Men aller først: Hvorfor lanserer Google et operativsystem? Google har sagt at de ikke har noen spesiell forretningsplan bak dette trekket, men bare det at folk bruker Internett generelt, og mer spesifikt Google sine tjenester, har visse fordeler for bedriften (hint: reklame).

Og det er nettopp her Google er innovative. Hele operativsystemet baserer seg på Internett. I praksis har du ingen andre programmer enn en nettleser, og heller ikke noen mulighet til å installere noen.

Kampen om minibærbare

Videre er nok dette en strategisk tid å offentliggjøre operativsystemet på. Minibærbare har blitt veldig populære. Tanken på en liten og lett surfemaskin har rett og slett slått an.

Det har også vært testet ut en del forskjellige operativsystemer på disse små maskinene. De fleste av dem har ikke kraftig nok maskinvare til å kjøre Windows Vista smertefritt, derfor har Microsoft i hovedsak valgt å levere XP - et 8 år gammelt operativsystem - til disse maskinene. En del forskjellige Linux-varianter har også blitt testet uten særlig hell. Nå melder Google seg på i kampen i dette markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer