Windows 11

Sniktitt: Slik blir PC-en din i høst

Dersom den oppfyller Microsofts krav.

WINDOWS 11: Ny startmeny, avrundede vindushjørner og et mer konsistent designuttrykk er noen av ingrediensene i Windows 11.
WINDOWS 11: Ny startmeny, avrundede vindushjørner og et mer konsistent designuttrykk er noen av ingrediensene i Windows 11. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige måned avduket Microsoft det nye operativsystemet Windows 11, som kommer i høst. Neste versjon byr blant annet på en designoverhaling fra Windows 10.

Borte er mye av det som ble introdusert med Windows 8 i 2012, som rette kanter og dynamiske fliser. Inn kommer vinduer med avrundede hjørner, slik som Windows 7 og Vista, og en ny startmeny som skiller seg markant ut fra tidligere.

Windows 11 – ny startmeny

Mange har nok bitt seg merke i frasen om at «Windows 10 er den siste versjonen av Windows», men ting forandrer seg stadig vekk.

For eksempel annonserte Microsoft Windows 10X høsten 2019, men tidligere i år ble det kjent at operativsystemet er satt på vent inntil videre. Mest sannsynlig er det kansellert, for det er flere ting i Windows 11 som vi først så i Windows 10X.

I flere tiår har startmenyen i Windows befunnet seg nederst til venstre, men i Windows 11 er den midtstilt i bildet. Faktisk er også appene på oppgavelinjen midstilt, slik som i Apple macOS og Google Chrome OS.

Den nye startmenyen består av to deler: festede apper øverst og siste/anbefalt innhold under.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer