Snøhvitt fra Fujitsu Siemens

Fujitsu Siemens har lansert et helt nytt design på sine bærbare PCer - og det er hvitt.

Publisert
Sist oppdatert

Det mest iøynefallende med de nye bærbare fra Fujitsu Siemens er at de er hovedsaklig hvite og blanke, samt 45-graders vinkelen flere steder der hvitt møter sorte detaljer. Området rundt selve skjermen er sort, det er også området mellom tastaturet og skjermen, pluss noen felter på sidene.

Hvitt er ikke noe nytt i PC-verdenen, først ute var iBook G3 i 2001, siden har både Packard Bell og flere mindre leverandører servert hvite maskiner fra tid til annen. OEM-produsenter, som produserer maskiner for andre, har tilbudt hvite bærbare i mange år, her hjemme har bl.a. Multicom markert seg med flere modeller.

En annen sak er at Apple er i ferd med å fjerne seg fra det hvite designet og materialvalget har vi skrevet tidligere i denne artikkelen.

Men denne gangen gjør Fujitsu Siemens noe mer, siden det er alle modellene som kommer i denne utførelsen. Effekten er at man ser umiddelbart hvor maskinen kommer fra, og at det er en maskin fra den nye serien.

Tidligere har ikke firmaet i perioder ikke lagt spesielt vekt på design, men det vi husker best er maskiner i forskjellige valører av diskrét grønt. Vi stusser litt på at ikke dette har blitt fulgt opp, grønt er jo mye "snillere" enn hvitt. Men vi er ikke designere, det er derimot firmaet IDEO, som har vært Fujitsu Siemens' samarbeidspartner i dette prosjektet.

Ikke bare hvitt

Men det er mer med disse maskinene enn det som umiddelbart møter øyet. Plassering av USB, nettverksporter og de andre tilkoblingene er standardisert, de befinner seg alltid i av de sorte feltene. I hovedsak er portene plassert på sidene, på enkelte modeller finnes det også tilkoblinger på fronten, i første rekke for lydutstyr.

Maskinvaren inne i maskinene dekker mange forskjellige behov, både for profesjonelle og private brukere.

AMILO-serien som Fujitsu Siemens kaller serien for private brukere, kommer i første omgang på AMD-platform. Det er den nyeste generasjonen prosessorer og grafikkløsninger, og skal du ha maks ytels i spill kan du supplere med en GraphicBooster som er en ekstern grafikkprosessor med nesten 5 ganger så kraftig ytelse.

Snøhvitt fra Fujitsu Siemens


AMILO Pa3515 kommer med sølesikkert tastatur, ATI Radeon ™ HD 3200 grafikk og en batterilevetid på opptil 4 timer. Webcam, mikrofon og WLAN er selvfølgelig integrert, DVD og DVD-I er på plass og skjermen er 15.4" LCD WXGA.

Prisen vil starte på 6990.- og levering skjer fra juli.

Flere modeller kommer, du finner dem hos www.fujitsu-siemens.no

Snøhvitt fra Fujitsu Siemens


Når Intel er klar med neste generasjon bærbar-teknologi vil du selvfølgelig også finne denne i nye serier fra Fujitsu-Siemens.

Vi kommer selvsagt tilbake til flere av disse modellene i våre tester av bærbare PCer, så snart de er tilgjengelige.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer