Snøhvitt fra Fujitsu Siemens

Fujitsu Siemens har lansert et helt nytt design på sine bærbare PCer - og det er hvitt.

Publisert
Sist oppdatert

Det mest iøynefallende med de nye bærbare fra Fujitsu Siemens er at de er hovedsaklig hvite og blanke, samt 45-graders vinkelen flere steder der hvitt møter sorte detaljer. Området rundt selve skjermen er sort, det er også området mellom tastaturet og skjermen, pluss noen felter på sidene.

Hvitt er ikke noe nytt i PC-verdenen, først ute var iBook G3 i 2001, siden har både Packard Bell og flere mindre leverandører servert hvite maskiner fra tid til annen. OEM-produsenter, som produserer maskiner for andre, har tilbudt hvite bærbare i mange år, her hjemme har bl.a. Multicom markert seg med flere modeller.

En annen sak er at Apple er i ferd med å fjerne seg fra det hvite designet og materialvalget har vi skrevet tidligere i denne artikkelen.

Men denne gangen gjør Fujitsu Siemens noe mer, siden det er alle modellene som kommer i denne utførelsen. Effekten er at man ser umiddelbart hvor maskinen kommer fra, og at det er en maskin fra den nye serien.

Tidligere har ikke firmaet i perioder ikke lagt spesielt vekt på design, men det vi husker best er maskiner i forskjellige valører av diskrét grønt. Vi stusser litt på at ikke dette har blitt fulgt opp, grønt er jo mye "snillere" enn hvitt. Men vi er ikke designere, det er derimot firmaet IDEO, som har vært Fujitsu Siemens' samarbeidspartner i dette prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer