SoftSqueeze

Med denne applikasjonen klarer du deg strengt tatt uten Squeezebox, men er også glimrende som et supplement i et eksisterende oppsett.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er en av dem (vi vet det er en del av dere) som ennå ikke helt har fått med deg hva en Squeezebox er så snakker vi om en liten boks som spiller av musikk over nettverket ditt. Vi testet faktisk en Squeezebox for halvannet år siden, og da var vår anmelder full av lovord over dette lille og smarte produktet.

Squeezebox utvikles av Slim Devices, et selskap som mot slutten av 2006 ble kjøpt opp av Logitech. Skepsisen rundt dette oppkjøpet var stor, men heldigvis har Logitech ført Squeezebox-ånden trygt videre. De store forandringene har uteblitt selv om produktene har fått Logitech-logo, og etterfølgeren Squeezebox Duet som kom i vinter har fått gode kritikker over hele linja, ikke minst av våre kolleger i Dingz.no.

Men å lese anmeldelser er en ting - det å teste et produkt noe helt annet. Du vil kanskje vite mer om hvordan du navigerer i den, eller sjekke om server-delen (SqueezeCenter, tidligere kjent som Slim Server) kjører skikkelig på din PC. For det sistnevnte er du kanskje klar over at du fritt kan laste ned programvaren og teste den ut. Mindre kjent er tillegget SoftSqueeze.

SoftSqueeze + SqueezeCenter

SoftSqueeze er ikke en vanlig mediespiller, det denne programvaren gjør er å emulere en vanlig Squeezebox på datamaskinen den er installert på. Du får altså ikke spilt av låtene dine dersom du ikke har SqueezeCenter på en av datamaskinene i nettverket ditt, så dersom du kun er ute etter en vanlig mediespiller er SoftSqueeze en tungvinn løsning. Sjekk i så fall for eksempel ut MediaMonkey eller iTunes i stedet.

Men det kan også være andre grunner til å sjekke ut Softsqueeze. Kanskje du egentlig ikke er så veldig interessert i selve boksen, men gjerne kunne tenke deg å bruke SqueezeCenter som plattform for avspilling av musikk og nettradio? I så fall trenger du SoftSqueeze som avspiller.

SoftSqueezeDu trenger strengt tatt ikke navigere med SoftSqueeze i det hele tatt siden du enkelt får tilgang til SqueezeCenter fra en hvilken som helst datamaskin på nettverket, med tilhørende kontroll over musikk, radio, tjenester og avspilling.

Eller lurer du bare på hvordan en Squeezebox (eller Transporter - Squeezebox' langt dyrere slektning) er i praktisk bruk? Fjernkontroll, menyer og avspilling fungerer hovedsaklig som på et ekte eksemplar (ikke Squeezebox Duet), og kan derfor sjekkes ut i ro og mak dersom du ikke har lyst eller muligheten til å teste den i en butikk.

For undertegnede er saken den at en Squeezebox står i stua, men i tillegg ønsker jeg å ha samme opplegget med kanaler, favoritter og spillelister på PC-en. Som bonus kan SqueezeCenter synkronisere musikken slik at den både går til den ekte og emulerte Squeezeboxen samtidig - nå kan jeg gå rett fra jobbPC-en til stua uten å få avbrudd i musikken.

SoftSqueeze følger med SqueezeCenter (du finner den under Extras-menyen) som for øvrig er gratis og kan lastes ned her.

Et alternativ er å hente Softsqueeze her.

Til slutt nevner vi at du nå får Squeezebox Classic (tidligere kalt Squeezebox v3) ned mot en tusenlapp billigere enn da vi testet den.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer