Søke etter personer i bilder

Tusener av bilder og bare et par av dem er av oldemor, men hvilke? Slik tagger du bildene med personinformasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Å finne en bestemt person i et bildegalleri med tusenvis av bilder, kan være en utfordring. Hadde det ikke vært greit om du kunne indeksert bildene basert på hvem som var med på bildet, for deretter å kunne velge bare å se bilder der oldemor er med?

Photoshop Elements har faktisk støtte for dette. Du kan tagge bilder både med navn på personer, steder, hendelser og andre ting; det være seg om du er glad i å ta solnedgangbilder og tagge dem med at det er en solnedgang, eller for eksempel tagge alle kveldsbilder.

For å tagge personer kan du bruke verktøyet Face tagging. Åpne først organizer-biten av Photoshop Elements, hvor du får en oversikt over alle bilder i arkivet. Bla deg frem til bildene du ønsker å tagge, merk de aktuelle bildene og trykk på knappen for face tracking (se bildet under med rød markering på face tracker-knappen).

Nå åpner det seg et nytt vindu. En algoritme i programmet analyserer bildene som er valgt, og trekker ut et lite utsnitt av alle ansikter den finner. Faktisk er algoritmen ganske god, og selv om personene ses fra litt skrå vinkel, klarer programmet som oftest å se at det er en person det er snakk om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer