Søker etter proxy

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Når jeg dobbeltklikker på Internet Explorer, søkes det etter proxyserver. Har prøvd å oppgradere nettleseren, men får melding om at proxyinnstillingene kanskje ikke er riktige. Hva kan dette skyldes?

Hilsen Kjell

Datadoktoren svarer

Hei,

Det skyldes høyst sannsynlig at noen har lagt inn en Proxy-server i Alternativer for Internett på maskinen din. Proxyservere var i sin tid ansett som redningen for Internett-servere som ble så store at båndbredden ble et problem, ettersom de lagrer lokale kopier av innhold som mange etterspør.

Dermed tregner du for eksempel ikke å gå hele veien til favorittsiden din og vente på at den skal sende data i stedet, men bare til Proxy-serverens kopi, som gjerne er oppdatert og ligger nærme deg. Forutsatt at den faktisk virker, da.

Siden dette ikke er tilfellet på din maskin, er den beste løsningen å fjerne Proxyen fullstendig. Hvis du har bredbånd, gjør du dette ved å åpne Alternativer for Internett, velge arkfanen for Tilkoblinger og deretter trykker på Lan-innstillinger... Her fjerner du alle hakene i sjekkboksene, og vips er du i gang på Internett igjen!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer