Solceller til mobiltelefonen

Britiske Better Energy har en av de mest populære utstillingene på MacWorld i år - for her får du solcellepaneler som lader mobiltelefonen din.

Solceller til mobiltelefonen
Publisert
Sist oppdatert

Solio-panelene veier bare 160 gram og får plass i lommen, men bretter seg ut i en slags vifteform så snart du trenger tilgang til ekstra strøm.

- Poenget er å ha panelene ute så lenge du har muligheten til det sier Better Energy sin representant til DinSide Data i San Francisco.

Derfor har de allerede utviklet en masse forskjellige opphengskroker som kan festet til bilvinduer eller dataskjermer. Dermed kan solcellepanelene til stadighet lade opp det medfølgende batteriet, som tar cirka åtte timer på ren solkraft.

Direkte fra solen

Men batteriet kan også lades opp fra strømkontakten i veggen, og da tar det bare fire timer.

Skulle alle batteriene være tomme samtidig, trekker panelene nok kraft fra solen til å drive en iPod eller mobiltelefon direkte - uten å gå veien om noen av batteriene. Dette fikk vi demonstrert med vår egen mobiltelefon på MacWorld-messen i dag.

Solio kommer med adaptere til massevis av forskjellige telefoner, og det var ikke noe problem å koble den til Sony Ericsson-telefonen vår fra noen år tilbake.

Snart også til bærbare

Den fungerer også med mange forskjellige iPod-versjoner, og med tid og stunder kommer det kanskje også adaptere til mange andre forskjellige dippedutter og mp3-spillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer