Solu – en ny måte å tenke PC på

Lomme-PC du kan bruke både på farten og tilkoblet skjerm og tastatur.

EN PC: Solu er en PC du både kan bruke på farten, eller ved å koble den til ekstern skjerm og tastatur. Foto: SOLU
EN PC: Solu er en PC du både kan bruke på farten, eller ved å koble den til ekstern skjerm og tastatur. Foto: SOLU Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tradisjonelle PC-en har fått mang en utfordrer de siste årene. Nå får du kjøpt PC-er på størrelse med en USB-minnepinne som kan stikkes direkte inn i en TV, og når Windows 10 rulles ut på mobiltelefoner denne høsten, kan man også koble til skjerm, mus og tastatur og bruke den som en mer tradisjonell PC.

LES MER: Nå gjør de telefonen til en PC

Friskt pust fra Finland

Kickstarter-prosjektet Solu sikter også på å utfordre den tradisjonelle PC-en, men ikke bare med tanke på formfaktor - operativsystemet er nemlig inspirert av strukturen på den menneskelige hjernen som gir et fullstendig annerledes grensesnitt enn hva man er vant til fra tradisjonelle maskiner.

Tanken er nemlig at alt innhold du skaper er organisert i prosjekter, der relatert informasjon samles. Altså er det ingen filer eller mapper å forholde seg til.

Alt du foretar deg på denne maskinen blir kryptert og sikkerhetskopiert til nettskyen. Dermed er det ingen krise om du mister selve enheten – ved å kjøpe en ny vil du raskt være oppe og gå igjen.

LES OGSÅ: Nå tilbyr Google ubegrenset lagringsplass til bildene dine

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer