Sommernyheter fra Kodak

NYHET: Kodak har lansert nye kameraer både av den familievennlige typen og for entusiasten, samt en ny skriver for de som ikke vil besøke fotobutikken. Her er oversikten.

Publisert
Sist oppdatert

I februar lanserte Kodak fire nye digitalkameraer, i prisklasser fra 1 500 til rett under 5 000. Allerede nå, et knapt halvår senere, er det igjen duket for nyheter. Disse utfyller de tidligere modellene og gir både pek-og-klikk fotografen og entusiastene, samt de som befinner seg i mellomsjiktet flere alternativer.

Sommernyheter fra Kodak


Easyshare CX7330

Dette kameraet har 3 megapikslers oppløsning, 3x optisk zoom tilsvarende 37-111 mm på et 35mm kamera, multi-sone autofokus og 16 MB internt minne. Minnekortet som støttes er av typen SD/MMC, og du kan også ta opp kontinuerlig video med 15 fps i QT-format, helt til minnet er fylt opp. Du kan også ta vanlige bilder i sekvens, med 3 bilder pr sekund.

Objektivet går fra f/2.7 i vidvinkel til f/8.7 i tele, og lukkerhastigheten går fra 1/2 til 1/1400 sekund.

Kameraet er meget enkelt i bruk, og er beregnet på familiebruk. Prisen er satt til 2 299 inkl mva og det skal være leveringsklart i løpet av juni.

Sommernyheter fra Kodak


Easyshare CX7530

Denne modellen har 5 megapikslers oppløsning, forøvrig samme optiske kvaliteter som CX7330. I tillegg har den flere forhåndsinstillilnger for håndtering av forskjellige typer motiver og situasjoner, og kan fyre av sekvenser på opptil 4 bilder med 2,4 bilder pr sekund.

Det interne minnet er på 32 MB, og video kan tas opp i MPEG-4 format med 13 fps i VGA-oppløsning eller 20 fps i QVGA (320x160). LCD-søkeren er på 1,8 tommer.

Prisen er satt til 3 599 inkl mva og det skal være leveringsklart i løpet av juli.

Sommernyheter fra Kodak


Easyshare DX7440

Her er vi over i en annen produktfamilie - DX-serien - for entusiastene som krever mer enn pek-og-klikk.

Her er det lagt vekt på bedre optikk, som hos de andre modellene kommer denne fra SCHNEIDER-KREAUZNACH og her det snakk om et VARIGON 4x optisk zoom-objektiv. Den har en brennvidde som tilsvarer 33 -132 mm på 35 film. Blenderen går fra f/2.8 til 9.5 og lukkertidene fra 64 (manuell) til 1/2000 sekund.

Oppløsningen er på 4 megapiksler, og responstiden er nede i 0,2 sekunder.

Video i MPEG-4 kan tas i 13 fps og VGA-oppløsning, eller i QVGA med 24 fps.

Det er en lang rekke ferdig innstillinger for motiver og situasjoner, og mulighet for 6 bilder i sekvens med 2 bilder/sek. Alternativ kan du fyre av kontinuerlig opptil 30 bilder, men det er bare de 6 siste som lagres i minnet.

LCD-søkeren er på hele 2,2 tommer og har 153.000 piksler.

Prisen ligger på 4 099 kroner inkl mva og kameraet vil være i salg i løpet av juni.

Sommernyheter fra Kodak


Easyshare printer dock

Ønsker du å få papirkopier nærmest rett fra kameraet, tilbyr Kodag en Printer Dock til EasyShare-kameraene. Den er utstyrt med den samme kontakten som på de vanlige dock-stasjonene, så det er bare å plassere kameraet på toppen og trykke på en enkelt knapp.

Printeren bruker en termisk prosess, og skriver ut i opptil 4x6 tommers format (10x15).

Den har dessuten USB og støtter PictBridge standarden, slik at du kan koble til andre kameraer enn Kodaks egne, og skrive ut rett fra kameraer som er kompatible med denne standarden.

Den nyeste modellen kan også kobles til PC for utskrift av allerede lagrede bilder, og er mindre og lettere enn tidligere utgaver.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer