Sommeropprydding på PC-en

Kjeder du deg i sommerværet? Hvorfor ikke bruke en time eller to på rydde på PC-en?

Sommeropprydding på PC-en
Publisert
Sist oppdatert

De fleste spørsmålene Datadoktoren får dreier seg om at PC-en starter tregt, har blitt treg eller at den oppfører seg "rart". Siden det er svært sjelden at dette skyldes feil i maskinvaren er det programvaren som må under lupen. Det vil si at man må rydde på harddiskene, og her finnes det gode verktøy.

I tillegg fylles diskene alltid opp av filer du egentlig ikke trenger, og Windows gir deg minimalt med hjelp til å finne de store plasstyvene.

Og i tillegg kan du regne med at du sitter med flere eksemplarer av en god del filer som tar opp unødvendig plass.

Tar du tak i dette får du en PC som blir omtrent som ny! Her er verktøyene du trenger:

Byråkrati og virkelighet

Datamaskiner kan være veldig effektive og utføre milloner av oppgaver på et sekund. Men hvis oppgavene ikke er tilrettelagt og manglende data gjør at resultatene blir meningsløse stanger den hodet umiddelbart i veggen og kaster bort mye tid på å prøve om og om igjen. Det er dette som skjer når maskinen "henger" og du får beskjed om at "programmet ikke svarer".

Det er slikt som skjer når oppgavestrukturen blir delt opp i mange adskilte ansvarsområder og den interne kommunikasjonen ikke henger med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer