Søndagssurfen: Bryllup

Sommertid er bryllupstid, og om ikke mange ukene braker det løs med kirkeorgel, riskasting og tårevåte foreldre. Vi ser på nettsteder både for brudepar, toastmaster, utdrikkere og gjester.

Publisert
Sist oppdatert

Sommeren står for dør, og mange velger å gifte mens det er blå himmel og tjue varmegrader ute. Har du planer om å gifte deg selv i sommer, er du kanskje litt sent ute (spesielt hvis du fortsatt er single), men kanskje neste års bryllup skal planlegges? Det finnes en rekke sider som kan hjelpe deg med både planlegging, bestilling av buketter og kjøp av brukte brudekjoler. Blant de største her til lands er Bryllupsweb, Bryllupsdagen.no og nettsidene til magasinet Ditt bryllup. De fleste som gifter seg har også en ønskeliste, og på Bryllupslisten.no kan brudeparet sette opp ønsker og gjestene finne ut hva de bør kjøpe.

Dersom kirkegulvet ikke frister, finnes det alternativer. I Norge har Human-etisk forbund fått vigselsrett, og ønsker du en tur ut av landet, er det en rekke norske sjømannskirker og ambassader som tilbyr vigsel.

Søndagssurfen: Bryllup


Men det er kanskje ikke du som skal gifte deg? Dersom du har blitt valgt som forlover, er det en uskreven regel at du må stå for regien på utdrikningslaget; gjerne i samarbeid med andre deltakere. Når du skal invitere med deltakere, kan du bruke tjenesten inviter.no, som lar deg holde styr på hvem som kan og ikke, enten du inviterer på e-post eller SMS. Selvsagt må dagen også inneholde noen aktiviteter, og der er utvalget variert ut fra hvor du bor. En klassiker er Paintball, og det finnes på de fleste steder, enten det skal kriges i Østfold, Vestfold eller Sør-Trøndelag. Bor du i Oslo, kan vi foreslå aktiviteter som sumobryting hos Oslo Gladiators eller laserkrig på MegaZone. Eller hva med å la den heldige få lov til å spille inn en egen musikkvideo? Flere tips får du hos utdrikningslag.no.

Er du talefør har du kanskje blitt spurt av brudeparet om du vil være toastmaster. På denne siden finner du noen gode tips, eller så kan du ta frem svensken i deg og få råd fra nabolandet.

Søndagssurfen: Bryllup


Det er heller ikke bare-bare å være gjest i et bryllup, og det er noen kjøreregler en skal forholde seg til. På skikkogbruk.no vil du fra 1. mai finne leveregler til det meste av sosiale arrangementer, og i mellomtiden kan du jo sjekke hvordan du ligger an. Kanskje skal du på bryllupsfest i utlandet?

Trenger du å komme i godstemning allerede nå, er det et hav av bryllupsrelaterte filmer å dytte inn i DVD-spilleren, for eksempel The Wedding Singer, Jalla, Jalla, Wedding Crashers eller Very Bad Things.


Husk bare å spise og drikke godt før seansen, så slipper du kanskje en arbeidsulykke!

God søndag!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer