Søndagssurfen: Konspirasjon

Paranoide eller bare velinformerte? Konspirasjonsteoretikerne er både elsket, fryktet og vurdert som gale. Og nettet flommer over av dem.

Søndagssurfen: Konspirasjon
Publisert
Sist oppdatert

Remember, remember the fifth of November,Gunpowder Treason and Plot,I see no reason why gunpowder treasonshould ever be forgot.

Neida, det har ikke tørnet for meg - i kveld feirer nemlig engelskmennene den såkalte Guy Fawkes Night, der det skytes opp fyrverkeri og brennes dukker til minne om Guy Fawkes - en av de mest berømte konspiratørene i engelsk historie. Guy var med på det såkalte "kruttplottet", der en gruppe katolske konspiratører for 401 år siden prøvde å blåse det britiske House of Parliament i lufta, men mislyktes. Du finner alt du trenger av informasjon på http://www.gunpowder-plot.org/, og Wikipedia har også sitt å bidra med. For øvrig er linja Remember, remember the fifth of November også undertittelen til V for Vendetta; en spennende film jeg så her om dagen.

Den mest diskuterte konspirasjonsteorien må vel utvilsomt være drapet på John F. Kennedy for drøye førti år siden. Det finnes nesten ingen grenser for hvem som dras inn som bakmenn - både CIA, KGB, mafiaen, Fidel Castro og visepresident Lyndon B. Johnson er alle nevnt i ulike analyser og teorier, og få godtar at dette bare er én persons verk. Nettstedet Coverups.com har en god del lenker til informasjon, og igjen er Wikipedia din venn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer