Søndagssurfen: Miljø

Inne brenner vi røkelse, vi har pepperkaker i skapet og i går leide vi julefilm. Ute er det åtte varmegrader selv om klokka er ni om kvelden, og det er ikke et fnugg av snø. Er det rart vi tenker på miljøet?

Publisert
Sist oppdatert

Hjelpe meg, dette ser ut til å bli en nitrist jul hvis det ikke skjer noe med gradestokken snart. I skrivende stund har det akkurat begynt å pøseregne, det er ikke i nærheten av minusgrader, og julaften er bare et par uker unna.

"Global oppvarming" er det hotte miljøordet i den sammenheng, og flere forskere har i det siste uttalt at vi er i ferd med å ødelegge svært mye på jorda hvis vi ikke gjør noe dratisk veldig snart. Derfor er har flere land inngått Kyoto-avtalen, som veldig kort sagt forplikter landene til å gjøre en del tiltak for å redusere den globale oppvarmingen. Det amerikanske miljøvernsdepartementet har egne nettsider om klimaforandringer, og også barnesider med mer bilder og mindre tekst. Det går nesten ikke en søndag uten at Wikipedia nevnes; ei heller denne søndagen - har du lyst til å lese litt om global oppvarming på norsk, har den norske versjonen av leksikonet en fin side om temaet.

Apropos global oppvarming, kom også Al Gore for kort tid siden med sine betraktninger i filmen "En ubehagelig sannhet", og er du lysten på å se flere filmer med miljørelatert innhold, kan jeg anbefale en tur til verdens beste filmside. Der kan du nemlig søke etter alle filmer som er merket med et besemt nøkkelord, for eksempel forurensing (pollution), miljø (environment) eller naturkatastrofe (natural disaster).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer