Søndagssurfen: Oppslagsverk

Senk skuldrene, kok kaffe og slapp av foran PCen. Vi inviterer deg herved til Søndagssurfen, der vi hver søndag vil presentere en håndfull nettsteder som har noe spesielt å by på.

Publisert
Sist oppdatert

Vi vil hver søndag fremover ta for oss et lite knippe nettsteder innenfor et tema. Denne uken er temaet oppslagsverk.

Vi bruker som regel Google når vi leter etter noe på nettet, men det finnes også drøssevis av andre nettsteder som er litt mer spesifikke innenfor visse områder. Her er noen av dem:

http://www.wikipedia.org - Internetts mest populære leksikon. Wikipedia baserer seg på at leserne selv legger inn artikler, og har også personer som går igjennom og filtrerer ut feilinformasjon. Det skal sies at ikke alt som står i Wikipedia stemmer 100%, men det gjør neimen ikke alt du finner i søkeresultatene på Google heller. Wikipedia inneholder over en million oppslagsord på engelsk, og har også en norsk utgave!

http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek.html - Søk i bokmåls- og nynorskordboka. Denne søkemotoren er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo og Norsk språkråd og støtter også jokertegn som kan være hendig når du løser kryssord. Ord presenteres både med forklaring og bøyningsform; akkurat som i en vanlig ordbok.

http://www.imdb.com - The Internet Movie Database har all informasjon du trenger om så å si alle filmer som er laget. Alt av informasjon er dessuten krysslenket, slik at du for eksempel fra å se alle skuespillerne i en film kan klikke på en av dem og deretter se alle filmene vedkommende har spilt i. Dessuten har de den største samlingen av stemmer fra publikum, og deres toppliste har en lang liste med gode filmer du bør få med deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer