Søndagssurfen: Religion

Mens enkelte tviholder på Big Bang-teorien, er det andre som mener at Noen™ må ha stått bak. Felles for dem alle er at de holder til på nettet.

Publisert
Sist oppdatert

"Det finnes ingen ateister i skyttergraver", sier Tony D'Amato (Al Pacino) i filmen Any Given Sunday. Det er så sant som det er sagt.

Men, det er ikke alle som trenger en skyttergrav for å være troende, og på nettet er så og si alle trossamfunn representert. De er det ikke få av - bare se på Yahoos katalog over religioner og legg merke til at det finnes dusinvis av linker innenfor de enkelte grupperingene. Med andre ord er det nok å velge mellom.

I stedet for å gå inn på den enkelte religions nettsider og få servert en rekke subjektiv informasjon, finnes det nettsteder som prøver å holde seg litt mer objektive. På Beliefnet får du et objektivt syn på en rekke av verdens religioner, og sliter du med å godta at enkelte kan innbille seg at (fyll inn noe du ikke liker her), kan du kanskje ha godt av en tur innom Religioustolerance.org; et hjelpemiddel for å bli tolerant overfor andre religioner.

Så - hvilken religion har fleste tilhengere? Der er det nok kristendommen som fortsatt har overtaket, med over 2 milliarder tilhengere. På andre plass er Islam med 1,3 millarder og bronseplassen holdes for tiden av ateistene, som med sine 1,1 milliarder "medlemmer" tilsier at omtrent én av seks ikke tror. Faktisk er Sverige, Danmark og Norge tre av de fire landene i verden der det er flest ikke-troende, skal vi tro statistikken hos Adherents.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer