Sonefri DVD-video på PC

DVD-filmer er inndelt i soner fordi filmselskapene ønsker å lansere filmer til forskjellig pris og tidpunkt i de forskjellige verdensdelene. Norge og resten av Europa befinner seg i sone 2. USA og Kanada er sone 1. Det er et mye større utvalg av filmer for sone 1 og de er mye rimeligere enn de som selges her hjemme.

Sonefri DVD-video på PC
Publisert

De alle fleste DVD-entusiaster ønsker å kunne spille filmer fra andre soner og spesielt sone 1. Hvis du bestiller DVD-filmer fra USA over Internett, kan du spare penger i tillegg til at du kan velge mellom flere tusen filmer som ikke finnes her hjemme. Disse filmene er ikke tekstet på norsk, men siden de aller fleste er engelskspråkelige eller tekstet på engelsk, er ikke dette noe problem for entusiastene.

Fullt lovlig

Hvis du kjøper en vanlig DVD-spiller hos video-forhandleren, kan du som regel få sonesperren fjernet mot å betale et mellomlegg. Dette inkluderer ombygning og garantiansvar, fordi en slik ombygning innebærer at forhandleren overta garantiansvaret. Produsentene aksepterer nemlig ikke slike inngrep i sine produkter.

Når du kjøper en DVD-spiller til PCen er den din eiendom og du kan gjøre hva du vil med den. Likevel kan produsenten frasi seg garantiansvaret hvis du gjør uautoriserte endringer i produktet. Brudd på sonesperren er en slik endring. Likevel er det ikke forbudt å spille sine lovlig innkjøpte sone 1-filmer her i Norge.

På PC er det flere hindere som må forseres, men langt i fra alle bryter garantien. I de fleste tilfeller er alt som skal til å kjøre et lite program som kan lastes ned fra Internett. Med en slik løsning, vil du ikke endre originalproduktet, bare installasjonen som er gjort på din PC. Maskinvaren endres ikke og originalprogramvaren ligger fortsatt trykt på CD- eller DVD-platen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer