Songr - musikk-piratene går nye veier

Laster ned musikken via lovlige kanaler.

Songr lar brukerne streame og laste ned musikkfiler og musikkvideoer.
Songr lar brukerne streame og laste ned musikkfiler og musikkvideoer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å vite hva som er lovlig og ikke fullt så lovlig er ikke alltid like enkelt å vite i den moderne nettsfæren. Det som imidlertid er hevet over en hver tvil, er at det er null problem å streame musikk i topp kvalitet via en rekke tjenester på nettet, helt gratis, lovlig og uten at du behøver å registrere deg.

En av de aller største nettsidene som tilbyr slik gratis streaming, heter Grooveshark. Les vår artikkel om tjenesten.

En langt mer kjent streamingtjeneste er YouTube. Her er ikke bare kvaliteten på videoene høynet den siste tiden, også lyden holder nå oftere og oftere en mye høyere standard enn tidligere, og tåler fint sammenligning med MP3-filer som du og jeg fyller lommespillerne våre med.

Google (som eier YouTube) har tidligere uttrykt ønske/mål om å ha alle musikkvideoer som noen gang har sett dagens lys, i sine arkiver.

Samtidig strammes grepet rundt de mange piratnettverkene som ofte baserer seg på bittorrent-teknologien, og både tilbydere og nedlastere risikerer å bli straffeforfulgt.

Med disse overhengende truslene søker piratene nye veier for å unngå problemer, og her kommer streaming-tjenestene inn i bildet. Det er nemlig ikke noe problem å "rippe" både lyd og bilde fra YouTube-videoene, eller fra andre streaming-tjenester for den saks skyld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer