Sonica - surroundlyd i lommeformat

Den ekte kinoopplevelsen er målet, men ikke alltid praktisk mulig. Har du plassproblemer, sjekk ut Sonica, en liten boks som gir surroundlyd fra stereohøyttalere.

Sonica - surroundlyd i lommeformat
Publisert
Sist oppdatert

Et komplett hjemmekinoanlegg krever plass og til dels omfattende kabling. Ønsker du å se DVD på PCen på arbeidsrommet, eller på den bærbare på hotellrommet med små portable høyttalere - blir lydopplevelsen sterkt redusert.

Her kommer Sonica inn i bildet. Denne lille boksen og programvaren som følger med, skaper en illusjon av et 5.1 surround-anlegg, selv om du bare bruker 2 små høyttalere.

Hvordan er det mulig?

Vår hørsel oppfatter retningen på lyden ved å registrere og prosessere endring i fase og nivå. Nivået fra lydkilde som beveger seg mot oss blir stadig sterkere, og i tillegg registrerer vi at lyden treffer de to ørene våre med endringer i forsinkelse og fase etter som lydkilden - eller lytteren - flytter seg.

Ved hjelp av signalprosessering er det mulig å simulere dette til en vis grad. Ut fra en ideell statisk lytteposisjon kan lyden prosesseres slik at den høres ut som om den befinner seg i et mye større akustisk rom enn det 2 høyttalere vanligvis gir illusjonen av.

Men hvis lytteren forandrer stilling, eller bare snur litt på hodet, så blir denne reelle endringen ofte større enn illusjonen av rom som prosesseringen gir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer