Sonica Theater - surroundlyd fra USB

Det høres ut som en dårlig ide, og boksen ser ikke spesielt imponerende ut. Men den leverer faktisk en overbevisende lydpakke, både for DVD, spill og hjemmestudio.

Sonica Theater - surroundlyd fra USB
Publisert
Sist oppdatert

M-Audio satser stadig mer på lydutstyr for hjemmebruk i tillegg til utstyr for Mac/PC-basert musikkstudio. Dette er den tredje lydenheten som er lansert i løpet av året, Sonica var først, så kom Revolution og nå er Sonica Theater her.

Alt i en boks

Sonica Theater kombinerer egenskapene hos Sonica – som er en USB-enhet, og Revolution – som er et 7.1-kanals PCI-lydkort - i form av en USB enhet som støtter 7.1 surround og i tillegg kan prosessere et stereosignal til ”ekte” surroundlyd.

Sonica Theater - surroundlyd fra USB

Det finnes andre flerkanals USB lydenheter, men Sonica Theater er den eneste som støtter 7.1. Creative Extigy støtter ”bare” 5.1.


Alle kontaktene sitter på baksiden. Vi finner USB, SPDIF, 4 stereo minijacker med kanal 1-8 og helt til høyre en stereo minijack inngang.

Legg merke til de små symbolene over hvert utgangspar, hvor høyttalerplasseringen er merket. Praktisk.

I bruk

Installasjonen var smertefri, vi gjorde som det sto i bruksanvisningen, installerte programvaren før vi koblet til boksen. Dette er vanlig for mange litt spesielle USB-enheter.

Styreprogrammet ligner til forveksling det som styrer søsterproduktet Revolution 7.1, og du finner skjermdumper av disse her.

Vi installerte DVD-avspillerprogrammet WinDVD som følger med i pakken, på vår bærbare Dell Latitude, som dessverre ikke lenger er blant de kraftigste bærbare på markedet. Men det var ingen problemer for denne maskinen, med Pentium III prosessor på 850 MHz, å håndtere DVD-avspilling med surroundlyd fra Sonica Theater på USB.

Vi testet også et par spilldemoer (den bærbare er ikke husets spillmaskin) og lydkvaliteten var også her upåklagelig.

Sonica Theater har støtte for å prosessere stereolyd til flerkanals lyd over stereohøyttalere med SRS Circle Surround, på samme måte som den første stereo Sonica USB-lydboksen. Vi synes det låter litt ”rart”, men dette er en smaksak.

Også for hjemmestudio

Vi sjekket som vanlig etter driveroppdateringer hos M-Audio, og fant en betaversjon som nå også inneholder ASIO-driver. Dette er en drivertype som er spesialutviklet for musikkbruk i studio, og tilbyr svært rask respons.

Dette innebærer i praksis at hvis du mikser lyd, bruker effekter eller spiller virtuelle instrumenter på PCen, så opplever du samme raske responsen som om du skulle betjene ”ekte” miksere, effektbokser eller elektroniske instrumenter.

ASIO-driveren fungerte utmerket, med bare 3 millisekunders forsinkelse og støtte for 4 stereo utganger i 16-bit 44.1. Dette er topp i hjemmestudio, hvis du bruker eksterne miksere eller effekter sammen med PCen.

Konklusjon

Sonica Theater følger opp forgjengeren Revolution 7.1, med nesten identiske finesser. Begrensningen ligger i at USB 1.1 ikke kan håndtere like høye samplingsfrekvenser i flerkanalsoppsett som et PCI-kort. I praksis betyr dette lite eller ingenting for de aktuelle brukerne.

Dermed kan de som ikke har mulighet eller lyst til å bruke et PCI-kort også få en kapabel og stabil flerkanals lydenhet til både DVD, spill og musikkproduksjon i hjemmestudio.

Sonica Theater fungerer dessuten også på Mac, selv om alle finesser foreløpig ikke er støttet på denne plattformen.

Den veiledende prisen er 1 395 kroner inkl mva.

Distributør er Norsk Musikk Distribusjon.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer