Sonos-anlegget kan hackes

Musikkanlegg fra Sonos må oppdateres.

Sonos Play:3 er ett av musikkanleggene som bør oppdateres snarest. Foto: Øyvind Paulsen
Sonos Play:3 er ett av musikkanleggene som bør oppdateres snarest. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sonos er en anerkjent produsent av trådløse musikksystemer, ofte integrert mot diverse streamingtjenester på nett, inkludert Spotify, Tunein Radio og mer enn 100.000 andre nettradiostasjoner. Du kan også få tilgang til musikk du har lagret på nettverksstasjoner og PC-er i lokalnettet.

Les vår test av Sonos Play:3 her

Felles for mange av tjenestene er at de krever brukernavn og passord. Disse blir lagret i Sonos-anlegget, slik at du skal slippe å angi det hver gang du ønsker å lytte til musikken.

Brukernavn og passord i fare

I morges sendte Sonos ut et varsel til kundene sine om at alle musikkanleggene fra produsenten må oppdateres så snart som mulig, og dette er en operasjon hver og en kan gjøre selv. Oppdateringen er nødvendig for å tette et sikkerhetshull som lar uvedkommende få tilgang til brukernavn og passord som er lagret i enheten.

Sonos understreker at dette er noe som kun kan skje i sjeldne tilfeller, og at de foreløpig ikke har sett eksempler på at noen har utnyttet sikkerhetshullet i praksis.

Hvis du har et Sonos-anlegg skal du gå til Systeminnstillinger på hvilken som helst Sonos-kontroll og velge Online oppdateringer, og følge instruksene. Dette skriver Sonos i en pressemelding fra selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer