Sony A230

Testens billigste kamera.

Sony A230
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund er det Sony som har det billigste kameraet i denne testen (erfaringsmessig kan det skje noe med prisene etter at en slik test er publisert), der billigste nettbutikk tar 2999,- for kameraet inkludert objektiv.

A230 har noen småfinesser ingen av de andre har - blant annet øyeaktivert autofokus, HDMI-utgang for tilkobling til TV og støtte for to minnekort.

Imidlertid er ikke alt like rosenrødt, for kameraet fra Sony oppleves av flere av testpersonene som direkte ukomfortabelt å holde i.

La oss først titte på spesifikasjonene.

Konstruksjon

Det er først og fremst med tanke på konstruksjonen vi har en høne å plukke med Sony denne gangen.

La oss begynne rett på den delen av kameraet du holder i høyre hånd når du tar bilde; nemlig grepet. Her setter vi spørsmålstegn ved designvalget Sony har gjort, der det rett og slett føles som om noe av grepet mangler på toppen, og det har i tillegg skarpe kanter.

I våre hender gir det oss tre valg - a) enten blir mellomrommet mellom pekefinger og langfinger ukomfortabelt langt, b) langfingeren må legges langt over, noe som gjør at pekefingertuppen blir liggende et par centimeter fra utløserknappen eller c) kameraet må holdes slik at det blir et mellomrom mellom høyre kant og håndflaten. I alle tilfeller oppleves kameraet som svært ukomfortabelt å holde i våre hender (vi har latt et dusin personer få kjenne på kameraene, og de aller fleste mente at dette var vondt å holde i), men la det være sagt at enkelte av redaksjonens kvinnelige medlemmer synes dette fungerte greit nok. Dette blir selvsagt en subjektiv vurdering, men vi vil allikevel våge å påstå at de fleste menn (eller kvinner med store hender) vil oppleve Sony-kameraet som ukomfortabelt å holde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer