Sony Alpha A100

TEST: Stor spenning har vært knyttet til Sonys første forsøk på DSLR etter at de kjøpte opp kameraavdelingen til Konica Minolta. Vi har testet Alpha A100!

Publisert
Sist oppdatert

For et års tid siden ble det kjent at Sony hadde kjøpt opp kameradivisjonen til Konica Minolta, og siden den gang har det knyttet seg spenning til hva som ville komme fra den fronten. Sony er fra før kjent for å lage lommekameraer og andre elektronikkprodukter av god kvalitet, mens Minolta er en av de gamle traverne i fotobransjen; spesielt kjent for prisgunstig kvalitetsoptikk.

Og det er ingen tvil om at tradisjonene fra Minolta er holdt ved like. Kamerahuset til Alpha 100 er nemlig svært likt det vi fant hos Konica Minolta Dynax 5D, med små modifikasjoner. Foruten den nye batchen med Alpha-objektiver fra Sony (20 objektiver vil komme før jul), kan kameraet også bruke gamle Minolta A-objektiver, som det burde finnes mange av på bruktmarkedet. Blitsskoen er også av type Minolta.

Størrelesmessig er kameraet midt på treet i denne klassen. Med sine 133x95x71mm er det litt større enn Canon EOS 400D og veier også cirka 80 gram mer, men det er marginalt mindre enn Nikon D80, både når det gjelder størrelse og vekt. Denne høsten er det først og fremst nettopp 400D og D80 som vil ble de to største konkurrentene til Sony Alpha, som også har prislapper som ligger midt i mellom de billigste speilrefleksene og de litt mer proffe kameraene. Dersom vi bare sier "Nikon" eller "Canon" lenger ned i omtalen, sikter vi til disse modellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer