Sony Alpha A33

Med halvgjennomsiktig speil oppnår Sony hurtig autofokus også på HD-video.

Sony Alpha A33 er proppfull av funksjoner, lett og raskt å bruke og tar gode bilder.
Sony Alpha A33 er proppfull av funksjoner, lett og raskt å bruke og tar gode bilder. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony har et spennende kamerautvalg i høst, og for ikke mange ukene siden testet vi Sony NEX-5, som imponerte oss med en svært god bildekvalitet på tross av et kompakt ytre.

Blant nyhetene i høst er også A33 og A55 - dette er begge kameraer som opptrer som et speilreflekskamera, men der speilet ikke reflekterer lyset opp i en optisk søker, men (delvis) til en sekundær autofokussensor. Forkortelsen blir derfor ikke DSLR (R=reflex), men DSLT (T=translucent, halvgjennomsiktig).

Fordelen med denne designen er at A33 og A55 oppnår hurtig autofokus også ved HD-filming; vesentlig raskere enn noe annet systemkamera vi har testet.

Bieffekten er for det første at du får en elektronisk søker i stedet for optisk (men den er heldigvis ganske god), og at speildesignet, som kan sammenlignes med en solbrille, også stjeler noe lys (ca 1/3EV).

Vi ser først på de tekniske spesifikasjonene:

Forskjellen opp til storebror A55 er for øvrig at A55 har 16Mp i stedet for 14Mp, kan ta 10 bilder pr sekund (vs 7) og har innebygd GPS-modul, mot et pristillegg på en tusenlapp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer