Sony Alpha QX1

Kameraet som ikke er et kamera.

ET SLAGS KAMERA: Hekter du QX10 på en mobiltelefon, blir det nesten som å knipse med et kamera. Men bare nesten. Foto: CECILIE POLLEN
ET SLAGS KAMERA: Hekter du QX10 på en mobiltelefon, blir det nesten som å knipse med et kamera. Men bare nesten. Foto: CECILIE POLLEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony vakte stor oppsikt på IFA-messen i fjor da de presenterte QX10 og QX100. Dette er objektiver med innebygd kamerasensor, men som ikke har egen skjerm, innstillingsknapper eller lignende.

Tanken er at du bruker dem sammen med en mobiltelefon eller nettbrett, der skjermen på denne enheten brukes både for å komponere bilder og endre på innstillingene.

Mens QX10 hadde en liten sensor på 1/2,3" (typisk for kompaktkameraer og enkelte telefoner), var sensoren i QX100 vesentlig større (1"), med et lyssterkt objektiv. I praksis var både optikk og sensor i QX100 den samme som på det fabelaktige kompaktkameraet RX100 fra samme produsent, som for øvrig har kommet i to nye iterasjoner siden vi testet det i 2012.

Se video av hvordan QX1 fungerer: 

QX1 med utskiftbar optikk

Denne høsten har Sony lansert oppfølgeren til QX10 og QX100. Med QX1 har de nå laget et produkt som for mange er langt mer interessant. QX1 gir deg nemlig mulighet til å bytte objektiv, akkurat som et systemkamera, og er kompatibelt med alle Sonys E-mount-objektiver, som brukes til Sonys øvrige speilløse systemkameraer (NEX-serien).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer