Sony CD Walkman D-NE511

Navnet Atrac3plus klinger ikke like godt i ørene som MP3, og vil nok heller aldri gjøre det. Men at Sony har peiling på lydkomprimering, er hevet over en hver tvil etter vår test av D-NE511.

Sony CD Walkman D-NE511
Publisert
Sist oppdatert

Atrac er navnet på et komprimert lydformat utviklet av Sony, som har vært benyttet på minidiscer i over 10 år. Formatet er senere videreutviklet flere ganger, og Atrac3plus er siste versjon. Atrac3plus tåler ekstremt kraftig komprimering, faktisk inntil tre ganger mer enn MP3 uten vesentlige kvalitetstap, i følge Sony selv. Dermed skulle formatet være perfekt for bruk i flashminnebaserte spillere, mobiltelefoner, PDAer etc med begrenset lagringsplass.

Minst 30 plater

I vår lanserte Sony en serie bærbare CD-spillere som støtter Atrac3plus i tillegg til vanlig CD audio og MP3. Spillerne ble levert med programmet SonicStage Simple Burner, som kunne konvertere MP3-filer og audio CDer til Atrac3plus-format, for deretter å brenne Atrac3plus-musikken direkte til CDR/CDRW. Hvis hver musikk-CD i samlingen din har 60 minutters spilletid i snitt, betyr det at du får plass til hele 30 fulle plater på én 700 MB CDR, dersom du velger kraftigste komprimering (48 kbit pr sek).

Den brente Atrac3plus-CDen vil da bare være spillbar på en CD-spiller som støtter formatet. Filene kan ikke kopieres tilbake, og CDen kan heller ikke spilles av på PCen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer