Sony CDR-611

Sony samarbeidet med Philips om den opprinnelige standarden for musikk-CDer, og burde derfor kjenne CD-mediet godt.

Publisert

UTGÅTT! Fortsatt med for sammenligningens skyld.

Denne leseren leveres i en fargerik innpakning som inneholder CD-ROM leseren, manualer på 5 språk (ingen skandinaviske), lydkabel, monteringsskruer og diskett med drivere for DOS/Windows 3.1. Manualens engelske del er meget bra, med gode forklaringer på hvordan man skal gå frem ved montering og eventuell feilsøking. Lydkabelen har kun tilkobling for SoundBlaster type lydkort.

24X-leserne fordeler seg i to grupper av ytelse ved lesing av data. Testen plasserer leseren i den sedate gruppen, der lesehastigheten stiger jevnt utover platen for å nå 24X helt på slutten. Den andre gruppen utgjøres av Pioneers 24X-lesere, som er en del raskere i starten og oppnår 24X allerede halvveis ut på platen. Også Plextors 20X-leser er raskere på de første 400MB av platen.

Vi vil ikke anbefale denne leseren for de som er interessert i ripping av musikk-CDer. Leseren var veldig rask på denne operasjonen, men avspilling av lydfilene avslørte at leseren har store problemer med å synkronisere sektorene den leser mot slutten av CD-platen, med støy i lydfilene som resultat. Ingen av de tre kopieringsvariantene som rippeprogrammet WinDAC tilbyr ga tilfredsstillende resultat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.